Ezeket látta már?

Hirdetés

Otthon vagyunk, mégis megtörtént a felfázás? Így csökkenthetjük a tüneteket (x)

Hogyan csökkenthetjük a felfázás tüneteit?

A hólyaghurutot köznapi nevén felfázásnak nevezzük, ezért gyakran azt gondoljuk, hogy felfázni csak a hűvös, szabad levegőn lehet, illetve a nem megfelelő ruházat miatt. Holott a hólyaghurutot baktériumok okozzák, amelyek akkor is túlszaporodhatnak, ha ki sem mozdulunk a lakásból.

A hólyaghurutot nem a hideg okozza

A hűvös levegő valóban hajlamosíthat a hólyaghurutra, mert a lehűlt testrészben a védekezési mechanizmus helyi csökkenése miatt könnyebben elszaporodhatnak a kórokozók. Hólyaghurut jelentkezhet szexuális együttlét után, de akkor is, ha nem iszunk elég folyadékot, vagy hajlamosak vagyunk a vizelet tartogatására. A pangó vizeletben a húgyúti fertőzések 80 százalékát okozó E.coli baktérium nagyon gyorsan szaporodásnak indul.

A hólyaghurut tünetei kellemetlenek, fájni kezd a hasunk, fájdalmassá válik a pisilés, néha csak pár cseppet tudunk kipréselni a vécén, és úgy érezzük, mintha a hólyagunk nem is ürülne ki igazán. Ilyen esetben sosem érdemes várnunk, illetve nem szabad homokba dugni a fejünket, és abban reménykedni, hátha a fájdalom majd elmúlik magától. Ha a tünetek fokozódnak, esetleg belázasodunk vagy véres vizeletet tapasztalunk, azonnal orvoshoz kell fordulni. Viszont a kezdeti, enyhe tünetekre hatékony segítséget nyújthat a medveszőlőlevél-kivonatot tartalmazó Urzinol tabletta.

Gyorsan kell cselekednünk, segíthet az Urzinol

Az Urzinol recept nélkül kapható a patikában, nem kell orvossal felíratni. Jó, ha otthon is tartunk belőle egy dobozzal, mert ha az első tünetek észlelésekor azonnal cselekszünk, és megkezdjük a kezelést, akkor akár az antibiotikum-kúrát is elkerülhetjük. A növények számos antibakteriális hatású anyagot termelnek, amelyek megvédik őket a bakteriális fertőzéstől. A húgyúti fertőzések kezelésében azok a növények alkalmazhatók sikerrel, amelyek a vesén át kiürülő antibakteriális anyagokat tartalmaznak. Ilyen például a medveszőlőlevél, amelynek jótékony hatását már a középkorban is ismerték. Napjainkra bizonyítottá vált, hogy a medveszőlő levelében található anyagok 74 baktérium – köztük a húgyúti fertőzést leggyakrabban okozó E. coli – ellen hatásosak. A teája azonban fanyar, kesernyés ízű, ezért sokan nem szeretik, ráadásul émelygést, hányingert is okozhat. A medveszőlőlevél-kivonatot tartalmazó Urzinol tablettával az ilyen kellemetlenségek elkerülhetők, és ha a kezdeti tünetek észlelésekor elkezdjük szedni, jó eséllyel 2-3 napon belül kifejti jótékony hatását.

HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Forrás: Phytotec Hungária
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához