Ezeket látta már?

Miért nincs Nepálban annyi idős beteg? Elmondja az első női hindu pápa

Női pápa, hindu, Shankaracharya Sadhvi Hemanand Giri ji

Magyarországon járt Shankaracharya Sadhvi Hemanand Giri ji, az első nő a világon, aki a hindu "pápa" címet viseli. 

Női vallási vezetőként fontosnak tartja nők egészségét és egyenjogúságát, egy zárt körű találkozón a 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány vendégeként nyilatkozott a terveiről.

Magyarországon járt a hindu "pápanő"

Nepáli és indiai küldöttségével, illetve édesanyjával és 6 éves kislányával érkezett Shankaracharya Sadhvi Hemanand Giri ji. Világkörüli útjára azért indult, hogy megismertesse a jóga és az ősi indiai gyógyító módszer, az ayurveda hatásait - hiszen ő már fiatal kora óta használja ezeket a praktikákat Nepálban. 

Módszerek a demencia megelőzésére

A demencia Magyarországon és nyugaton gyakran megjelenik az idősödő korosztály tagjai között, Nepálban viszont ezt a betegséget alig ismerik. A vallási vezetőnő szerint ez a jógának a meditációnak és az egészséges táplálkozásnak köszönhető. 

Egy nepáli család étrendje ugyanis főleg friss alapanyagokból áll, mivel igen kevés helyen használnak hűtőszekrényt.

Ugyan az ilyen mentális betegségek elkerülik a térségüket, sajnos ők is szenvednek olyanoktól, amiket hagyományos módszerekkel nem lehet gyógyítani, és kórházi kezelésre szorulnak az érintettek. Nepálban viszont mindössze 1900 orvos jut a magyarországi népesség tízszeresére, így náluk túlterheltek az orvosok, és nem minden beteg tudja megkapni időben a szükséges ellátást.

Megelőzhető lenne a demencia? Igen! Kattintson tovább a részletekért!

Hogyan választották meg a női hindu pápát?

2018-ban a World Hindu Federation több jelölt közül annak ellenére választotta őt vezetőnek, hogy a nepáli kommunista kormány erőteljesen tiltakozott ellene. Ám pár hónap elteltével ők is elismerték a női vallási vezetőt. A 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány riportját itt tudja megtekinteni:

Forrás: www.21no.hu