Hirdetés

Nem (csak) a Candida-diéta, hanem a jól megválasztott kezelés segíthet! (x)

#Micovag #hüvelygomba #candida diéta #étrend
2021.01.06.

A hüvelygomba ellen számos „házi praktika” létezik, ám ezek között több olyan is akad, amelynek igencsak kétes a hatásossága. Lehet, hogy meglepően hangzik, de a tudományos megalapozottság szempontjából a népszerű „Candida-diéta” is meglehetősen gyenge lábakon áll.

A makacs hüvelygomba érthető módon kétségbeesést okoz a nőknek

A hüvelygomba kellemetlen betegség, amelyet négyből három nő megtapasztal élete során legalább egyszer, és közülük sokan szenvednek visszatérő Candida-fertőzéstől. Ez a gombafaj normál esetben is jelen van a hüvelyflórában, csak éppen észre sem vesszük, mert mindaddig semmi gond nincs vele, amíg valamilyen ok folytán szaporodásnak nem indul. Viszont ha ez bekövetkezik, olyankor jelentkeznek a hüvelygomba jellegzetes tünetei: a kínzó viszketés a hüvelyben, illetve a szeméremtájékon, az égő érzés, kipirosodás, gyulladás. Meg lehet érteni, hogy ha valaki rendszeresen küzd a Candidával, akkor már szinte bármilyen módszert hajlandó kipróbálni, csak hogy megszabaduljon az újra és újra visszatérő kellemetlen panaszoktól. Talán emiatt is tett szert oly nagy népszerűségre az úgynevezett Candida-diéta, amely ugyan rendkívül szigorú étrendi megszorításokat követel, a végső gyógyulásban reménykedve mégis sok nő hajlandó alávetni magát.

A szakszerű segítséget semmiféle diéta nem váltja ki!

Bár az étkezés megreformálása a legtöbb esetben hasznos a szervezetünk számára, és akár hozzá is segíthet a hüvelygomba legyőzéséhez, a Candida-fertőzés biztosan nem ettől fog elmúlni, hanem a jól megválasztott, orvosilag is igazolt terápiától. Tehát ahelyett, hogy az interneten megosztott „tuti” tippekkel kísérletezgetnénk, sokkal jobban járunk, ha elsősorban a szakszerű orvosi segítség mellett tesszük le a voksunkat.

Makacsabb gombafajokat is képes lehet legyőzni a bórsavas hüvelykúp

A hüvelygomba helyi, kiegészítő kezelésére hasznos segítségünkre lehet a patikában, recept nélkül kapható Micovag Plus hüvelykúp, amely bórsavat és tejsavat tartalmaz. Így nemcsak a gomba szaporodását képes megfékezni, hanem egyúttal a hüvely természetes savas pH-ját is megóvhatjuk vele.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz Forrás: Phytotec Hungária

Különleges összetevője még a bizabolol, amely a nyugtató hatású kamilla speciális kivonata, a készítmény ennek köszönhetően képes csillapítani a kellemetlen viszketést és az égő érzést. A bórsavas Micovag Plus hüvelykúp, egyedi összetétele révén az egyes ellenállóbb, makacsabb Candida-alfajok elleni küzdelemnek is hatásos kiegészítője lehet.

Azért a diéta sem teljesen haszontalan!

A Candida diéta természetesen nem az „ördögtől való” találmány, komoly szépséghibája viszont, hogy nélkülözi a tudományos megalapozottságot. Az étrendet nem is olyan régen, Amerikában megalkotók ugyanis abból a feltételezésből indultak ki, hogy az étkezésünkkel egyúttal a Candida gombákat is „tápláljuk” a szervezetünkben. Emiatt kerülnünk kell például az olyan élelmiszereket, amelyek fogyasztása gyors vércukorszint-emelkedést okoz. Csakhogy a hüvelyflórában megtalálható Candida nem a vérben él, és nem is onnan táplálkozik. A felszaporodását sem közvetlenül a bevitt tápanyagok idézik elő, a probléma hátterében sokkal inkább a szervezetünk immunitásának meggyengülése keresendő, mint ahogy a női hormonszint megváltozása ugyancsak oka lehet a hüvelygomba kialakulásának.

Az már más kérdés, hogy az egészségi, illetve hormonális állapotunkat jelentősen befolyásolhatja, hogy mit és mennyit eszünk. Valójában ennek köszönhető, hogy a Candida-diéta drasztikus előírásait betartó nők nem egyszer az egészségi állapotuk javulásáról számolnak be, sőt még némi súlyfeleslegtől is sikerülhet megszabadulniuk.

Végül is a szénhidrátszegény, illetve a feldolgozott és egyéb egészségtelen élelmiszereket kiiktató étrend bevezetése a legtöbbünknek csak jót tehet. Érthető, ha a szervezetünk, az immunrendszerünk mindezért hálás lesz, aminek köszönhetően a Candida-fertőzés is könnyebben visszaszorul. A cukrok és egyéb hizlaló finomságok elhagyása pedig jó eséllyel csökkentheti a plusz kilóinkat, és az amúgy is üdvös testsúlyvesztés megint csak a szervezet ellenállóképességét erősíti.

Ugyanakkor nem biztos, hogy a Candida-diéta összes drákói előírását szükséges lenne betartani. Az étrend tiltja például majdnem minden gyümölcs fogyasztását, holott ezek fontos vitaminforrások, amelyek az egészségünket szolgálják. Mint ahogy aki nem gluténérzékeny, annak ugyancsak végképp fölösleges a normál pékáruk megvonásával sanyargatnia magát, még ha a Candida-diéta (többek között) ezt is írja elő.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Forrás: Phytotec Hungária