Ezeket látta már?

Ezért hajlamosabbak a nők az influenza oltás utáni mellékhatásokra

influenza elleni védőoltás, nőknél, mellékhatások

Egy új kutatás szerint a nők nagyobb valószínűséggel tapasztalják az influenza elleni védőoltások mellékhatásait, mint a férfiak.

A kutatók szerint a nők nagyobb valószínűséggel tapasztalhatják az influenzaoltás mellékhatásait – beleértve a lázat, a fejfájást és az izomfájdalmakat – mint a férfiaknál,.

A hír a Journal of Epidemiology & Community Health című folyóiratban megjelent új metaanalízisből származik, amelyben a kutatók összehasonlították az influenzaoltás mellékhatásait a férfiak és a nők körében. Összességében a nők nagyobb valószínűséggel tapasztalták az injekció beadásának helyén jelentkező reakciókat, valamint a szisztémás reakciókat is egyaránt.

Jelenleg a szakemberek az javasolják, hogy minden 6 hónaposnál idősebb személy kapjon influenza elleni védőoltást, ritka kivételekkel, beleértve azokat is, akik allergiásak az influenza elleni védőoltásra vagy annak bármely összetevőjére. Az influenza elleni védőoltás különösen fontos azok számára, akiknél nagyobb az influenzával kapcsolatos szövődmények kockázata.

Bár felismerték, hogy az immunválaszok és a vakcinákra adott mellékhatások különböznek a nők és a férfiak között, a legtöbb tanulmány nem hívja fel kifejezetten ezekre a figyelmet. A reakciók közötti különbségekre vonatkozó adatok hiánya potenciálisan veszélyezteti a nők vakcina iránti érdeklődését.

A nőknél nagyobb a reakciók kockázata az influenza elleni oltás után

A tanulmányhoz a kutatók 18 különböző tanulmány adatait elemezték, amelyekben több mint 34 000 felnőtt vett részt. Azt találták, hogy a nőknél nagyobb az injekció beadásának helyén fellépő reakciók (fájdalom, duzzanat vagy bőrpír) kockázata, mint a férfiaknál. A tanulmány az is kimutatta, hogy a 65 év feletti nőknél a legmagasabb a kockázat.

A nők nagyobb valószínűséggel tapasztaltak már szisztémás vakcinareakciókat (láz, fejfájás vagy izomfájdalmak), és nagyobb valószínűséggel tapasztaltak súlyos reakciókat is az injekciók során.

A tanulmány szerzői azt is megjegyezték, hogy a nők nagyobb valószínűséggel számolnak be mellékhatásokról vagy más egészségügyi eseményekről, mint a férfiak.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

influenza

Forrás: healt.com
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához