Ezeket látta már?

Normális dolog a hüvelyi folyás várandósság alatt?

2018.03.07. Módosítva: 2018.03.07.
huvelyi_folyas

A várandósság alatt ha olyat látnak a nők, ami szerintük nem normális, akkor görcsbe áll a gyomruk, és kezdődhet is a pánik. Ilyen a hüvelyi folyás is.

Pedig egyes esetekben még a máskor kóros folyamatok is rendben vannak a várandósság alatt. A témában dr. Angyal Géza szülész – nőgyógyász főorvost kérdezte a ratkotunde.hu

Hüvelyi folyás és várandósság

Két oka is van, hogy a nők ennyire félnek minden apróságtól, ami a terhesség alatt jelentkezhet. az egyik, hogy elképesztő mennyiségű fals, vagy félinformációval találkoznak a világhálón. A másik, hogy napjainkban sajnos minden 4.-5. terhesség vetéléssel, vagy koraszüléssel végződik, ami nagyon elkeserítő adat.

A hüvelyi folyással kapcsolatosan minden nő tudja, hogy nem egy természetese folyamat, ha állandóan jelen van. a várandósság azonban igen sok dolgot megváltoztat az emberi testben, amik között szerepel a hüvelyi folyás is.

A terhesség nem csak azt jelenti, hogy a pocak megnő, és az emésztés lelassul, valamint dagad a nők bokája. Nagyon összetett folyamat, mely belenyúl olyan alapvető részletekbe is, mint a hormonszabályozás, és annak rendszere. A várandósság kialakulása után ugyanis a baba megmaradásához az egész hormonrendszer felforgatására van szükség. A nemi hormonok sokkal nagyobb számban vannak ilyenkor jelen, hiszen hiányukban a babának esélye sem lenne az életben maradásra. Ám a megnövekedett hormonszint bizonyos mellékhatásokkal is jár, melyek többek között a gyakori vizelési inger, a hangulatingadozás, az émelygés, vagy a hüvelyi folyás.

huvelyi_folyas

Hüvelyi folyás: akkor minden rendben van?

Csak azért, mert várandósak vagyunk, még nem jelenti azt, hogy nem is kell foglalkozni a hüvelyi folyással. Bár a jelenség természetes, de azt is tudjuk, hogy a folyás fertőzést is jelenthet, és bizony a felszálló fertőzések felelősek a vetélések és koraszülések több, mint feléért!

A dolgunk tehát hogy biztonságosan meg tudjuk különböztetni a veszélytelen és a fertőzésből adódó folyást, és ez utóbbit ki tudjuk küszöbölni.

Mikor gond a hüvelyi folyás?

  • a szeméremterület viszket, ég
  • a folyás véres, vagy barnás – vöröses árnyalatú (ez esetben alvadt vérről lehet szó)
  • büdös
  • az állaga nem folyékony, hanem túrószerű, darabos vagy habos
  • a színe nem áttetsző, hanem sárga, zöld vagy szürke (a normál folyás is lehet enyhén sárgás, de csak akkor, miután megszáradt)

A fent felsorolt bármelyik kitétel jelentkezése esetén mindenképpen érdemes szakemberhez fordulni, hiszen így elkerülhető a nagyobb baj.

Hüvelyi folyás: mikortól túl sok? Kattintson tovább!

Megelőzhető a hüvelyi folyás?

A megelőzés terén a test saját immunrendszerének optimális működését kell elérni, hiszen így a fertőzések is szinte tökéletesen elkerülhetőek. Ehhez a tápanyagraktárak feltöltésére van szükség, hiszen a rendszer hajtóanyag nélkül nem képes optimálisan működni. A várandósság alatt megnövekedett igények kielégítésére a szakemberek várandós vitamin szedését javasolják. A készítmény esetében azonban fontos, hogy az szerves összetevőket tartalmazzon, és komplex összetételű legyen. Emellett a trimeszterek eltérő igényeinek kiszolgálására a megfelelő tagoltságot is szem előtt kell tartani. A megfelelő készítmény jelentős segítséget nyújthat a tápanyagraktárak feltöltésében, ezen keresztül pedig az immunrendszer optimális működésében, és így a fertőzések elkerülésében is.

Forrás: ratkotunde.hu

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához