Ezeket látta már?

Orbáncfű, jamgyökér, zsálya: ezt próbálja ki menopauza alatt!

menopausa_0

A változókor hasonló tünetekkel és érzéssel jár, mint az első menstruáció, de nem csak a lelki, fizikai és hormonális változások terén van hasonlóság. A kellemetlen tünetek viszont házilag is enyhíthetőek a természet gyógyszertárából.

A menopauza összetett hormonális változásokkal jár, amelyek testileg-lelkileg megviselik az embert. Azonban nem kell rá úgy tekinteni, mint a vég kezdetére, mert csupán egy múló állapotról van szó, ami ráadásul a természetes öregedési folyamat része, és fontos állomása a szervezet zavartalan működésének. Szégyellni, vagy tragédiának felfogni kár volna, sőt szerencsére a vele járó kellemetlen tünetek is enyhíthetők természetes módon.

Ha a menopauza miatt álmatlanságban szenved...

Gyakori tünete a változókornak a nehéz elalvás, az éjszakai felébredés, és az állandó fáradtságérzet. Több aprósággal is tehetünk a pihenéssel töltött órák számának megnövekedéséért, például a természetes idegrendszer nyugtatókkal és szorongásoldókkal.

A legismertebb feszültségoldók közé a macskagyökér, kamilla, csipkebogyó tartozik, de nem szabad megfeledkezni az orbáncfű jótékony hatásairól sem. Mindegyik természetes módon nyugtatja az idegrendszert, ám a leghatékonyabbnak az orbáncfű bizonyul a menopauza okozta alvásproblémákra, mert blokkolja a szerotonin, azaz a kiegyensúlyozott, jó kedélyért felelős hormon lebontásáért felelős anyagot. Teaként elkészítve lefekvés előtt fogyasztandó.

A menopauza nem csak testileg, lelkileg is megviseli az embert. A menopauza nem csak testileg, lelkileg is megviseli az embert. Forrás: EgészségKalauz

Ha menopauza alatt csökkent a libidó...

A jamgyökér természetes "hormongyógyszer" a szervezetben zajló változások természetes féken tartója. Ez a mexikói gyógynövény enyhíti a menopauza jellegzetes tüneteit, a szorongást, és stesszt, és jótékony hatással van a libidóra.

Hatékonysága DHEA vegyületnek köszönhető, amit hétköznapi nevén "előhormonnak" is nevezhetünk, mert előanyaga a férfi és a női nemi hormonoknak, többek közt a tesztoszteronnak és az ösztrogénnek is, valamint a szervezetben megtalálható nemi hormonok közel fele a DHEA-ból származik. Mivel a menopauza csökkenti az ösztrogén hormon jelenlétét, így érthető, hogy a jamgyökér miért számít a természetes változókor-kezelés Szent Gráljának.

Előnyben részesíti a természetes gyógymódokat? Akkor fogadjunk el tőlünk 5 tippet fejfájás ellen, kattintson!

Ha menopauza alatt hőhullámok gyötrik...

A menopauzáról mindenki tudja, hogy hőhullámok tömkelegével jár, amit nem csak a hirtelen leizzadás, hanem rosszkedv, idegesség követ. Jó hír: a zsálya természetes módon csökkenti a verejtékezést, ugyanis összehúzza a pórusokat, ezáltal gátat szab az állandó izzadásnak. Teaként naponta egyszer fogyasztható.öszt

Forrás: EgészségKalauz