Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található! Igen Nem

Ezeket látta már?

Szponzorált tartalom

Tuti tippek: Így kerüld el az antibiotikumot, ha felfáztál! (x)

Az antibiotikumon kívül is van gyógymód hólyaghurutra

Lilla hajlamos a felfázásra, azaz a hólyaghurutra. Nem csak akkor érzi a kellemetlen tüneteket, ha hűvös kövön ült vagy kilógott a dereka a pulcsiból, hanem szexuális együttlétek után is igen gyakran alhasi görcsei lesznek, és nehezen tud pisilni. Lilla egy idő után megunta, hogy mindig antibiotikumot kell szednie, és igaz, hogy saját kárán, de rájött, hogyan segíthet a problémáján.

A nők egyik rémálma: a hólyaghurut

A hólyaghurutot a köznyelvben felfázásnak nevezik, pedig a kellemetlen tünetek kialakulásáért elsősorban nem a hideg a felelős. A fertőzést leggyakrabban a húgyhólyagban pangó langymeleg vizeletben gyors szaporodásra képes E.coli baktérium okozza. Az alhasi görcsökkel, sűrű vizelési ingerrel, pisiléskor égő érzéssel járó hólyaghurut a nők egyik rémálma, amelyet szívesen elkerülnének. A súlyosabb, lázzal vagy szövődménnyel járó hólyaghurut antibiotikumos kezelést tesz szükségessé.

Lilla a neten tudta meg, hogy nem csak a hideg okozza a felfázást

Lilla tinikorától hajlamos a felfázásra. Mint a legtöbb fiatal, ő is azt gondolta, hogy a derék- és medencetájék lehűlése okozza a hólyaghurutot, ezért megpróbált melegen öltözködni. Ám amikor a szexuális együttlétek után többször is érezte a kellemetlen tüneteket, nagyon meglepődött. Gyakran ment orvoshoz is, és ilyenkor mindig antibiotikumot kapott.

„Egy idő után már nagyon aggasztott, hogy gyakran kell orvoshoz járnom, és antibiotikumot szednem. Nem akartam elhinni, hogy csak így lehet enyhíteni a tüneteket. Anyukámmal nem lehet ilyen dolgokról beszélni, elég prűd, a barátnőimet pedig nem akartam a nyűgjeimmel fárasztani. Az interneten kezdtem kutakodni és csatlakoztam több olyan csoporthoz is, ahol a hólyaghurutról csetelnek egymással a hasonló cipőben járó nők. Itt tudtam meg, hogy a hólyaghurutot olyan, velünk együtt élő baktériumok okozzák, melyek kedvező körülmények között túlszaporodva fertőzést okoznak.”

Jó tippek a hólyaghurut elkerülésére

„Kaptam egy csomó jó tanácsot, amelyet betartok, és így a legtöbb esetben nem kell antibiotikumot szednem. Mindig figyelek arra, hogy ha pisilnem kell, akkor a lehető leghamarabb vécére menjek. Megtudtam, hogy nem szabad tartogatni a pisit, mert a pangó vizeletben a baktériumok gyorsan szaporodnak. Legalább 2-3 liter vizet megiszom minden nap, mert a bőséges folyadékbevitel segít kimosni a szervezetemből a rossz bacikat. Szex után azonnal elmegyek a vécére, hogy a kórokozók ne tudjanak megtelepedni a húgyhólyagban. Mindig tartok otthon medveszőlőlevél-tartalmú Urzinol tablettát. A medveszőlőlevél az egyik legismertebb húgyúti fertőtlenítő, gyógyító hatását már a középkorban is ismerték, és ma már bizonyított tény a gyógynövény baktériumölő, gyulladáscsökkentő és vizelethajtó hatása.

Medveszőlőlevélkivonat-tartalmú hagyományos növényi gyógyszer Medveszőlőlevélkivonat-tartalmú hagyományos növényi gyógyszer Forrás: EgészségKalauz

Amikor észlelem az első tüneteket, azonnal elkezdem szedni az Urzinol tablettát, amely mérsékli az égő érzést pisiléskor és csökkenti az állandó vizelési ingert. Azért is szeretem, mert ez segít abban, hogy elkerüljem az antibiotikumot és még receptet sem kell felíratnom, hiszen vény nélkül meg tudom venni a patikában.” 

Tuti tippek: Így kerüld el az antibiotikumot, ha felfáztál! (x)
Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához