Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található! Igen Nem

Ezeket látta már?

Társat keres? Ha így viselkedik a másik, breadcrumbing áldozattá vált!

Breadcrumbing, kenyérmorzsaszórás, érzelmi manipuláció

A morzsázás vagy "breadcrumbing" az egyik olyan elkeserítő randitrend, amire még nincs magyar szó.

Breadcrumbing a kapcsolatokban: mi ez és hogyan kell kezelni?

A kenyérmorzsaszórás, morzsázás vagy "breadcrumbing" egy szleng kifejezés arra, amikor valaki flörtöl, gyengéd érzelmekről küld jelzéseket - valódi lépések, elköteleződési szándék nélkül. A breadcrumbing-jelenség arról szól, hogy valaki épp csak annyi figyelmet és tanúsít egy másik személy iránt, amennyivel fenn tudja tartani annak érdeklődését. Valójában azonban nem szeretne igazi elköteleződést.

Mi az a morzsázás?

A morzsázás az érzelmi manipuláció egy formája, amelyet valaki arra használ, hogy magához csábítsa áldozatát. Aki morzsázik, "breadcrumbingol", általában jobban élvezi a kapcsolat lebegtetését, mint a tényleges kapcsolatot. Az ilyen típusú emberek kiszámíthatatlanok, csak morzsákat szórnak vagyis bókolnak, flörtölnek, kedves üzeneteket küldenek, ezzel vonzzák magukhoz a kiszemelt partnert.

Ismerős-e a helyzet? Valakivel már hetek óta flörtöl, aki néha ugyan ír egy-egy kedves, de valahogy mindig közbejön valami, ha találkozóra kerülne a sor. Ír, közvetlen, bensőséges beszélgetést folytat, aztán eltűnik vagy előbukkan kedve szerint. Érdeklődik, de csak morzsákat enged megismerni magából. Ha igen, akkor nagy eséllyel egy morzsázó szemuilyiséget sodort útjába a sors.

A morzsázás jelei

1. Flörtölnek, de ennél nem mennek tovább. Szívesen keresnek új kalandokat, de ez a kapcsolat megmarad a szavak szintjén. Várjuk, hogy elhívjanak randira, de ez soha nem jön össze. Ha mégis találkozót beszélünk meg velük, az utolsó pillanatban lemondják.

2. Csak a szex érdekli őket. Néhány kenyérmorzsáló hajlandó találkozni áldozatával, viszont a kapcsolat a testiség szintjén marad.

3. Állandóan elfoglaltak. Sűrű az időbeosztásuk, soha nem érnek rá, ezért nem sikerül találkozót megbeszélni.

4. Üzeneteik zavarosak és homályosak. Nem fogalmaznak egyértelműen, ködösítenek, lebegtetnek. Akkor jelentkeznek, amikor éppen kedvük van hozzá.

5. Vegyes üzeneteket küldenek. Néha rendkívül érdeklődők és látszólag nyíltan beszélnek az érzéseikről. De ahogy szorosabbra fűződne a kapcsolat, rögtön visszahúzódnak.

6. Érdeklődőbbek lesznek, ahogy mi visszahúzódunk. Ilyenkor már meg kell dolgozniuk azért, hogy felkeltsék a figyelmünket és ez ismét kihívássá válik a számukra.

Miért viselkednek így a "morzsázók"?

  • Félnek a sebezhetőségtől
  • Alacsony az önbecsülésük
  • Magányosak
  • Nem szeretik az elkötelezettség gondolatát
  • Elkerülő kötődési mintázatuk van
  • Nárcisztikus személyiségzavarban szenvednek
  • Párkapcsolati traumájuk van

Néhány módszer a breadcrumbing kezelésére

Legyen egyenes: mondja el, mennyire zavarja ez a viselkedés. Kérdezze meg őszintén, akar-e kapcsolatot vagy sem. Szabjon határokat ennek a viselkedésnek.

Keressen támogatást: beszéljen a problémáról barátaival.

Értékelje saját magát: fontos a magas az önbecsülés, mert így nem fogják tudni mások manipulálni.

Lépjen tovább: ha ez a viselkedés folytatódik, érdemes továbblépni és olyan emberrel keresni a kapcsolatot, aki valóban érdeklődik irántunk.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Pszichopata vagy szociopata? Sherlock Holmes így különböztette meg a kettőt

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

pszichológia

Forrás: choosingtherapy
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához