Ezzel a szerrel enyhíthető a szerelmi bánat okozta fájdalom

#depresszió #szorongás #gyógyszer #szerelmi bánat
2020.02.25.

A szerelmi bánat nemcsak a lelkünket és a mentális egészségünket, hanem a testünket is megbetegítheti. Egy új kutatás szerint azonban a lelki fájdalom enyhíthető egy szerrel.

Egy szakítás után nem ritka, ha valaki depresszív időszakon megy keresztül, sőt, extrém esetben, ha a fájdalom számára elviselhetetlen, szó szerint megszakadhat a szíve. Most azonban spanyol kutatóknak sikerült bebizonyítaniuk, hogy egy propofol nevű anesztetikum segíthet enyhíteni a fájdalmat.

A szakemberek eredetileg a poszttraumás stressz szindórma tüneteire kerestek valamiféle gyógymódot. A szert intravénásan kapták a kísérletben résztvevő önkéntesek, az után, hogy egy fájdalmas emlék felidézésére kérték őket. 24 óra múlva újra fel kellett idézniük ugyanazt az emlékképet, de ekkor már arról számoltak be, hogy azt érzik, nem jár akkora fájdalommal, mint az előző nap.

Olvasson tovább! Ezek a depresszió fizikai tünetei!

A kutatók kihangsúlyozták, a kezelés rövid hatású, kockázatokkal is járhat, és meg kell találniuk, kiknél jelenthet nagyobb előnyt a kezelés. Emellett a kezelés etikai kérdéseket is felvet: ki használhatja, egyáltalán, ki írhatja majd fel ezt a szert.

Forrás: Guardian

Forrás: EgészségKalauz