Ezeket látta már?

Megújul a hazai pszichiátriai ellátórendszer

Pszichiátria

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fejlesztéseinek kiemelt területe a hazai pszichiátriai ellátórendszer megújítása, ezért három projektben, összesen 9 milliárd forintot fordítanak a magyar pszichiátriai ellátás három különböző szegmense korszerű és magas színvonalú feltételeinek megteremtésére.

Az érzelmi és lelki zavarok megelőzése, megfelelő kezelése, a mentális zavarokban szenvedők gondozása és a magyar lakosság mentális egészségének elősegítése érdekében a felnőtt pszichiátriai ellátáshoz kapcsolódóan 2,3 milliárd forintos fejlesztést kap 13 megyei kórház az akut pszichiátriai ellátás komfortfokozatának javítása és a betegellátás biztonsági fokának növelése érdekében.

Magas biztonsági fokozatú pszichiátriai egység jön létre

A magas kockázatot jelentő, agresszív pszichiátriai betegek ellátási feltételeinek megteremtése érdekében összesen 2,7 milliárdos fejlesztéssel teljesen új fekvőbeteg-ellátási formaként egy a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben. Ugyanitt felújítják a pszichiátriai és addiktológiai osztályokat is, és a Péterfy Kórház - Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézet pszichiátriai és addiktológiai egységei is megújulnak.

A pszichiátriai gondozás és a lakosság közeli pszichiátriai ellátási feltételek javítása érdekében pedig 4 milliárd forintból fejlesztik az ország 35 pszichiátriai és addiktológiai gondozóintézetét. Három helyszínen új pszichiátriai gondozó, négy helyszínen pedig a pszichiátriai járóbeteg-ellátáshoz kapcsolódó Nappali Terápiás Részleg jön létre.

Forrás: www.aeek.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához