Hirdetés

Lelki Egészség a Perinatalis időszaktól a koragyermekkorig

#Perinatalis #koragyermekkor #gyermek #csecsemő
2019.05.06.
Hirdetés

Örömmel adjuk hírül, hogy hazai szakemberek kezdeményezésével, interdiszciplináris együttműködésben, nemzetközi konferenciát szervezünk a régiónkban még csak kibontakozóban lévő perinatális és koragyermekkori lelki egészséggondozás elősegítésére.

Hirdetés

A perinatális lelki fejlődés, az anya gyermek kapcsolat minősége hosszú távon befolyásolja a gyermek fejlődését. Az egészséges korai lelki fejlődés és a szülő gyermek kapcsolat segítése új tudománnyá vált, amely igazi befektetés a későbbi egészséges élethez.

A koragyermekkori lelki egészség

A perinatális, csecsemő‐ és kora gyermekkori lelki egészség terén végzett kutatások, prevenciós és intervenciós munka számos európai országban és a transzatlanti államokban több évtizedes múltra tekint vissza. Régiónkban e terület csak az utóbbi egy‐két évtizedben kezdte szárnyait bontogatni.

Konferenciánk fő témája a perinatális, csecsemő‐ és kora gyermekkori lelki egészség, a szülőség és a szülői lelki egészség, valamint a korai időszakhoz (gyermektervezéshez, gyermekvállaláshoz, várandóssághoz, szüléshez és korai fejlődéshez) kapcsolódó tudományos, orvosi és társadalmi kérdéskörök.

Célunk, hogy jobban megismerjük egymás munkáját (Az Európai Úniós és nemzeti programokat, kutatási témákat, jó gyakorlatokat), valamint a régió és más országok szakembere i, szervezetei, műhelyei számára teret kínáljunk a szakmai kapcsolatok kialakításához és a nemzetközi együttműködések ösztönzéséhez. A konferencián bemutatásra kerül a Magyarországon már zajló, EU-s és hazai projektek által támogatott fejlesztések, a szülőség és az ezzel összefüggő lelki fejlődés kérdéskörei, a várandóssággal és a szoptatással kapcsolatos kérdéskörök, valamint születés körüli lelki problémák megelőzésének, kezelésének lehetőségei is.

A tág hüvely ennyi idő alatt regenerálódik szülés után - kattintson tovább a válaszhoz!

Az Első Európai Regionális Konferenciánkat, amely a Lelki Egészség a Perinatális Időszaktól a Koragyermekkorig – Prevenció és Klinikai Gyakorlat címet viseli, 2019. máj. 8-11. között tartjuk Budapesten.

Forrás: Sajtóközlemény
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.