Ezeket látta már?

Segítség kellene - a lelkisegély-szolgálatoknak!

2011.08.11. Módosítva: 2015.11.04.

Fennmaradásukért küzdenek a lelkisegély-szolgálatok! A lelkisegély-szolgálatok kevés támogatást kapnak, ugyanakkor egyre nagyobb szükség lenne arra, hogy a nehéz helyzetbe jutott embereken segíteni tudjanak - írja a Magyar Nemzet.

A lapnak nyilatkozó szakemberek szerint jelentősen megnőtt a kilátástalan anyagi helyzetbe kerülők száma, és egyre többen fordulnak a lelkisegély-szolgálatokhoz szociális problémák miatt.

Segítség kellene - a lelkisegély-szolgálatoknak!

Szabóné Kállai Klára, a Lelki Elsősegély-szolgálatok Szövetségének országos elnöke szerint az elkeseredettséget fokozza a svájci frank árfolyamának az ingadozása is.

Mások arról számoltak be, hogy megváltoztak a telefonon segítséget kérők problémái; sokkal több a súlyosan elkeseredett, krízishelyzetben lévő hívó, és olyanok is gyakran telefonálnak, akiket korábban pszichiátriákon kezeltek, de az intézménybezárások óta nem találják a helyüket.

A szakemberek arra is felhívták a figyelmet, hogy a segítséget kérőkkel folytatott beszélgetésekkel kórházi ágyakat és kezeléseket váltanak ki.

Forrás: MTI