Ezeket látta már?

Szorong a háború miatt? Itt tud segítséget kérni!

Ukrajna, háború, menekültek, humanitáriánus folyosó, segítség

A háború sokunkat félelemmel, szorongással tölthet el.

„A Mindset Pszichológia elkötelezett, hogy segítséget nyújtson közösségünk minden tagjának a háborús helyzettel való megküzdésben, ezért meghirdettük a Mentális Akciótervet” – közölte Partos Bence, a Mindset Pszichológia tulajdonos ügyvezetője. Mint megtudtuk, ennek keretében a pszichológia tudományának minden eszközével szeretnének támogatást nyújtani.

„Mindannyiunkat megráztak az elmúlt napok történései” – kezdte Partos Bence. „Az egész világot sokkolta, hogy Oroszország megtámadta a szomszédos Ukrajnát. A percről percre frissülő fejlemények, az utcákon felbukkanó harckocsik látványa, a lakóhelyünk felett elhaladó honvédségi helikopterek és a jövővel kapcsolatos bizonytalanság sokunkban gerjeszt szorongást. Sokan érintettek akár család vagy barátok által, hiszen magyarlakta területek is veszélybe kerülhetnek.”

Partos Bence kiemelte, hogy szervezetük, a Mindset Pszichológia elhivatott, hogy támogatást nyújtson ezekben a szorongást keltő időkben is. Mentális Akciótervük keretében a segelyvonal@mindsetpszichologia.hu e-mail címen várják pszichológus munkatársaik a leveleket. Hétköznap 8 és 20 óra között itt tudnak válaszolni mindazoknak, akik a háborús konfliktus miatt pszichés támogatást szeretnének kapni.

Hozzátette, hogy mindemellett megküzdési stratégiákkal, szakmai cikkekkel, szakemberek élő bejelentkezéseivel és segítő tartalmakkal igyekeznek oldani a háborús konfliktus okozta bizonytalanságot. „A pszichológia tudományának minden rendelkezésünkre álló eszközével szeretnénk segítséget nyújtani a kárpátaljai és hazai lakosságnak egyaránt. Témánk lesz többek között, hogyan beszélgessünk a gyermekekkel a helyzetről, transzgenerációs traumák kezelése, szorongásoldási technikák, valamint érzelemszabályozási és traumafeldolgozási tanácsok” – részletezte.

Hogyan beszéljünk a gyerekünkkel a háborúról? Olvasson tovább!

„Küldetésünknek érezzük, hogy segítsük közösségünk minden tagját! Hisszük, hogy a mentális egészség tudatos erősítésével erőt adhatunk az itthoni és kárpátaljai magyaroknak egyaránt. Kérünk mindenkit, hogy ossza meg kezdeményezésünket, hogy minél többekhez eljusson a segítség” – zárta gondolatait az alapító.

Forrás: Mindset Pszichológia