Ezeket látta már?

Extrém műtétek: tumor a lábon

Különleges tumor operációjára készülnek Vietnámban. Sürgős operációra vár egy vietnámi férfi, akinek nyolcvan kilogrammos tumor nőtt a lábán.

Nguyen Duy Hainak már károsodott a csípője és a gerincoszlopa, légzési nehézségei és vérkeringési problémái vannak - mondták el az orvosok Ho Si Minh-városban. A szakértők szerint ez a Vietnámban valaha felfedezett legnagyobb tumor.

Extrém műtétek: tumor a lábon

Több, különböző országokban dolgozó specialista gyűlt össze konzultációra, az operáció mikéntjéről azonban egyelőre nem sikerült megegyezniük. Elsősorban a tumor körüli nagy vérerek jelentenek problémát - mondta el Le Hoang Minh kórházigazgató.

A harmincegy éves férfi szinte születése óta kénytelen együtt élni tumorával. Az orvosok tizennégy éve térd alatt amputálták lábát, a tumor azonban tovább nőtt, mostanra elérte az egyméteres szélességet és a nyolcvan kilogrammot.

A férfi családja nem engedhetett meg magának egy második operációt: az új műtétre adományozók gyűjtötték össze a pénzt, miután Nguyen betegségének történetét a sajtó is megismerte.

Forrás: MTI