Ezeket látta már?

Kampány a multifokális lencsék megismertetésére

2013.05.15. Módosítva: 2015.11.04.

Két hónapos kampányt indított a Magyar Látszerész Szövetség, hogy minél többen megismerjék a multifokális szemüveglencséket. Európában nagy népszerűségnek örvendenek, Magyarországon azonban kevesen vannak tisztában a lencsék előnyös tulajdonságaival: egyszerre jelentenek megoldást közelre, félközelre és távolra, akár négy különböző szemüveget is helyettesíthetnek.

Negyven év felett sokan már csak olvasószemüveggel látnak tisztán; a közeli látásproblémák mellett van, akinek a távollátás is gondot okoz. A többség cserélgeti a szemüvegeit, amikor váltani kell a közeli és a távoli látás között, ám bizonyos helyzetekben – például vezetés vagy sportolás közben -- ez nem megoldható.

Kampány a multifokális lencsék megismertetésére

"A multifokális – vagy más néven: progresszív, többfókuszú - lencsék legnagyobb előnye, hogy sokkal jobb térlátást biztosítanak, és egyidejűleg teszik lehetővé a közeli és távoli látásproblémák korrigálását, a szemüvegek váltogatása nélkül" – mondta el Tóbiás Richárd, a Magyar Látszerész Szövetség szóvivője a kampánynyitó rendezvényen.

Kiemelte: mivel fényre sötétedő, 100%-os UV védelmet biztosító multifokális lencse is létezik, így egy darab ilyen szemüveg akár négy egyfókuszút is helyettesíthet. "A multifokális lencséket 50 éve fejlesztették ki, nem új találmányról van szó tehát. A lencsék ránézésre egyáltalán nem térnek el a hagyományos szemüvegektől, így nem árulkodnak a korunkról" – mondta a szóvivő.

A látásvizsgálatot optometrista vagy szemész szakorvos végzi, aki a széles választékból ajánlhat egyénre szabott többfókuszú lencsét is – ez teljes mértékben igazodik a páciens életviteléhez, igaz, kicsivel nagyobb befektetést jelent a hagyományos multifokális lencséhez képest.

Minden második szemüvegesnek multifokális lencsére lenne szüksége, ehhez képest hazánkban az érintettek csupán 8-10%-a viseli. Európában jobbak a mutatók: a nyugati országokban minden negyedik szemüveges választ többfókuszú lencsét. "A Magyar Látszerész Szövetség 2013. május-júniusi kampánya azt a célt szolgálja, hogy minél szélesebb körben tudjanak a multifokális szemüveglencsék létezéséről, előnyös tulajdonságaikról. A kampány ideje alatt az érdeklődők biztonságát a 100%-os elégedettségi garancia biztosítja" – tette hozzá Tóbiás Richárd.

A kampánynyitó rendezvényen ismert emberek, Barabás Éva, Csonka András, Pataki Zita, Jáksó László, Győrfi Pál, Fodor Zsóka, Hajas László és Keleti Andrea is kipróbálták, milyen az élet akkor, ha olvasáshoz, autóvezetéshez, számítógépezéshez és a mindennapi élethez is elég egyetlen szemüveg.

Forrás: Sajtóközlemény
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához