Ezeket látta már?

Valódi megoldás a száraz szem tüneteire!

2017.11.07. Módosítva: 2017.11.07.
nyito

Promóció A szemszárazság jelei habár sokszor nem egyértelműek, mégis ha figyelmen kívül hagyjuk őket, az rossz hatással lehet a közérzetünkre. A kellemetlen, sokszor fájdalmas tünetek rányomhatják bélyegüket a mindennapokra. A technológia fejlődésével ma már egy korszerű megoldással szüntethető meg a szemszárazság valódi oka. Végre Magyarországon is debütált az E-Eye! (X)

Milyen jelei vannak a száraz szem szindrómának?

A szem szárazsága csak az egyik tünet, ami az érintetteknél jelentkezhet. Ezen kívül gyanúra adhat okot, az idegentest-érzése, és ha gyakran viszket, szúr, ég, vörös, fáj vagy fáradt a szeme. Bár elsőre furcsán hangzik, de a gyakori könnyezés hátterében is sokszor ez áll. Előfordulhat, hogy változó látásminőséget észlel a beteg, vagy erős fény vált ki sűrű pislogást.

, és olyan szövődményekkel is számolni kell, mint a szaruhártyán jelentkező elfertőződő sebek és fekélyek, a látászavarok fokozódása és a Meibom-mirigyek kivezető nyílásainak elsorvadása.

Az elhanyagolt száraz szem egyre súlyosabb tüneteket produkál Az elhanyagolt száraz szem egyre súlyosabb tüneteket produkál Forrás: EgészségKalauz

Hogyan alakul ki a száraz szem szindróma?

A modern életvitel sokaknál vezet szemszárazsághoz. A tévé képernyőjének és a számítógép kijelzőjének folyamatos figyelése, a klíma használata, a szoba levegőjének alacsony páratartalma, a mesterséges fények és a nem megfelelő folyadékpótlás is előidézheti a problémát.

A felnőtt lakosság 30%-át érinti a szárazszeműség, az arány pedig a kontaktlencsét vagy a szemüveget viselők esetében még magasabb. A kialakulás kockázata tovább emelkedik az életkorral, de hormonális változások, reumatológiai panaszok, pajzsmirigyrendellenesség, allergiák és egyes gyógyszerek is okozhatják a betegség megjelenését.

Gyakran viszket a szeme? Szembetegség is lehet. Kattintson!

Mi tehetünk, ha a szemszárazság tüneteit észleljük?

A tünetek nem mindig egyértelműek, ezért fontos a kiváltó okok hátterét is felfedni. A legjobb, ha szemész szakorvoshoz fordulunk vizsgálatra. Sokan ma is a szemcseppes kezelést alkalmazzák, azt azonban tudni kell, hogy a műkönny csak a tüneteket enyhíti, így a későbbiekben rendszeresen alkalmazni kell a cseppeket, így viszont napi szinten érezzük a zavaró és súlyosbodó tüneteket.

Szerencsére már egy kifinomultabb és tartós javulást nyújtó megoldást is választhatunk. A legújabb módszer, az E-Eye IRPL villanófényes kezelés hazánkban elsőként az Optimum szemészeten érhető el.

Az elhanyagolt száraz szem egyre súlyosabb tüneteket produkál Az elhanyagolt száraz szem egyre súlyosabb tüneteket produkál Forrás: EgészségKalauz

Műkönny helyett E-Eye IRPL villanófényes kezelés

Mit jelent az E-Eye száraz szem kezelés?

Egy néhány perces és biztonságos kezeléssel gyógyítható a száraz szem, melyet klinikai vizsgálatok hosszú sora igazol. A szemszárazság eseteinek körülbelül 80%-áért a Meibom-mirigyek működési zavara felel, az E-Eye technológiát pedig kifejezetten erre a problémára fejlesztettek ki Franciaországban.

Az Optimumban elérhető 3 alkalmas kezelés során pontosan kalibrált villanásokkal stimulálják a mirigyeket, melyek pár órán belül ismét normálisan működhetnek. Már az első alkalom után 84%-os javulás tapasztalható, ami után sokkal könnyedebbé és gondtalanná válnak a mindennapok.

Az E-Eye kezelés elérhető az Optimum Szemészet oldalán

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához