Ezeket látta már?

Bolondos kannabisz...?

A kannabiszfogyasztók kétszer nagyobb gyakorisággal szenvednek mentális rendellenességekben, mint az anyagot nem fogyasztók.

"A rosszabb mentális egészséggel rendelkező emberek százalékos aránya kétszer olyan magas a kannabiszfogyasztók körében, mint az anyagot nem használók esetében" – állítják a szakemberek.

Bolondos kannabisz...?

A 2007-2009-ben készített vizsgálatban 18500 ember vett részt, és az eredmények azt mutatják, hogy míg a marihuánát fogyasztó férfiak 20 százaléka panaszkodott mentális rendellenességekről, a kannabiszt nem fogyasztók esetében ez az arány csak 10 százalék volt. Az arány a nők esetében ugyanez volt, esetükben a fogyasztók 28 százaléka tapasztalt mentális rendellenességeket, szemben az anyagot nem használók 14 százalékával.

A füvezők szorongásról, melankóliáról, szomorúságról és türelmetlenségről számoltak be, ugyanakkor a fogyasztók és a nem fogyasztók testi egészsége alig tért el. A tanulmányból az derült ki, hogy a 15-65 éves résztvevők négy százaléka szívott marihuánát legalább egy alkalommal az elmúlt 30 napban.

Bár technikailag törvénytelennek számít, Hollandia 1976-ban a "tolerancia politikájának' jegyében engedélyezte az 5 grammot meg nem haladó mennyiségű kannabisz fogyasztását és birtoklását.

Forrás: Medipress
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához