Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található! Igen Nem

Ezeket látta már?

A pápa az óvszerhasználatról

XVI. Benedek: az óvszer használata bizonyos esetekben igazolható! - Bizonyos esetekben igazolható az óvszer használata az AIDS terjedésének megakadályozása érdekében - jelentette ki első ízben XVI. Benedek pápa egy jövő héten megjelenő könyvben, amelyből szombaton részletek kerültek nyilvánosságra a Vatikánban.

A könyvből a Szentszék napilapja, az l'Osservatore Romano közölt ismertetést. A katolikus egyházfő egy német újságírónak, Peter Seewaldnak adott több interjút, és a beszélgetések könyv formájában jelennek meg. A könyvet, amelynek címe: "A világ fénye: a pápa, az egyház, és az idő jelei", kedden mutatják be a Vatikánban.

A pápa az óvszerhasználatról

A katolikus egyház régóta ellenzi az óvszert, mint a mesterséges fogamzásgátlás egyik módját. A Szentszéket élesen bírálták az AIDS-kérdésben elfoglalt álláspontja miatt.

A pápa szerint a prostituáltaknak, akik számára a fogamzásgátlás nem központi kérdés, az óvszer használata nem jelent erkölcsi problémát. Az AIDS-fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében ezekben az esetekben igazolható a kondom használata. Hozzátette ugyanakkor, az óvszer nem az igazi megoldás arra, hogy a HIV-fertőzés (humán immunhiány vírus) "ördögével" megbirkózzanak.

Hangoztatta ugyanakkor, hogy az egyház véleménye szerint az egyetlen biztos megoldás az önmegtartóztatás és a házastársi hűség.

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához