Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található! Igen Nem

Ezeket látta már?

A szexről való beszélgetés az őszinte kapcsolat jele

A brit fiatalok úgy vélik, a szexuális előéletükről való őszinte beszélgetés annak jele, hogy a kapcsolat stabil lesz - állapította meg egy kormányzati felmérés, amelynek eredményét a BBC hírportálja ismertette (http://newsvote.bbc.co.uk).

A megkérdezett 1200, 15-24 év közötti fiatal több mint kétharmada (70 százalék) kulcsfontosságúnak tekinti, hogy beszéljenek a nemi úton terjedő fertőzésekről és szexuális előéletükről. Ennek megtörténte még annál is erőteljesebb jele volt náluk a kapcsolat komolyságának, mint hogy bemutassák a partnert szüleiknek (66 százalék).

A szexről való beszélgetés az őszinte kapcsolat jele

A fiatalok 47 százaléka gondolta úgy, hogy a kapcsolat szorosságát jelzi, ha a lány arca nincs mindig kifestve partnere előtt, 40 százalékuk a barátoknak való bemutatásban méri a fontosságot, 30 százalékuk pedig abban, hogy kap-e saját helyet ruhái számára a szekrényben.

A nyíltság jelentőségének kiemelése ellenére a válaszadók 73 százaléka bevallotta, hogy nem beszélt a szexuális úton átadható betegségekről, mielőtt új partnerrel létesített kapcsolatot, 30 százalékuk pedig elmondta, hogy kényelmetlennek érezte, hogy egy új partnert óvszer használatára kérjen. Miközben a fiatalok fele úgy vélte, nem marad meg sokáig az a partner, aki nem kívánja megbeszélni ezeket a témákat, addig negyedük elismerte, hogy maga is vonakodik szóba hozni, mert túlságosan zavarba ejti.

Cathrine Hood, a "Szex. Érdemes beszélni róla" elnevezésű kampány szóvivője elmondta, hogy megállapításaik sok mindent elárultak a modern kapcsolatokról. Egyúttal hangsúlyozta a szexuális úton átadható betegségek szűrésének fontosságát a fiatalok körében.

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához