Ezeket látta már?

Amikor a férfiasság törik meg..., de szó szeriint

2012.10.16. Módosítva: 2015.11.04.

A házasságon kívüli szerelmi affér nem csak a szívet tudja összetörni, hanem adott esetben akár a péniszt is, derül ki egy friss marylandi tanulmányból.

A házasságon kívüli szex és a normális körülményektől eltérő szexuális együttlét megnöveli a pénisztörés valószínűségét, állítja Dr. Andrew Kramer, a Marylandi Egyetem Egészségügyi Központjának urológusa új tanulmányában.

Amikor a férfiasság törik meg..., de szó szeriint

A megnövekedett rizikó elsősorban a hagyományostól eltérő, szokatlan szituációkból, és a nem megszokott helyszínekből adódik. A tanulmányban szereplő férfiak többnyire szokatlan helyszíneken és körülmények között szeretkeztek, például étterem vécéjében, öltözőfülkében, vagy az irodában, amikor a pénisztörés bekövetkezett. A férfiak többsége házasságon kívüli viszonyt folytatott.

Az ezekhez hasonló atipikus szituációkban a szexuális együttlét általában gyors, heves, elkapkodott és egyáltalán nem kényelmes. Ezen körülmények között a férfiak kevésbé képesek megvédeni péniszüket a váratlan és hirtelen lefelé irányuló lökéstől, ami általában a töréshez vezet, derült ki Dr. Kramer tanulmányából.

A pénisztörés olyan sérülés, amely csak merev állapotban következhet be. Mivel a hímvesszőben egyáltalán nincsenek csontok, a "törés" valójában a szövetek szakadását jelenti.

Ami eltörik, az a barlangos testeket körülvevő kötőszöveti tok vagy inas lemez (tunica albuginea), s a legrosszabb esetben ez azt jelenti, hogy a pénisz kerületének fele behasad. A pénisz ilyenkor bevérzik és megdagad, és az erekció azonnal lelohad.

Kramer tanulmányát a Journal of Sexual Medicine című folyóirat legutóbbi számában publikálták.

Forrás: Medipress