Ezeket látta már?

A brit közvélemény-kutatás nagyfokú szexuális tudatlanságra derített fényt

2009.11.25. Módosítva: 2015.11.04.

Egy friss közvélemény-kutatás szerint a britek több mint tíz százaléka nem tudja, hogy a nők akkor is teherbe eshetnek, ha állva szeretkeznek.

Tizenkilenc százalékuk azzal sincs tisztában, hogy a nők menstruáció alatt is teherbe eshetnek, illetve akkor is, ha a férfi a magömlés előtt visszavonul – derül ki a kormány megbízásából készített felmérésből. Miközben 11 százalék véli úgy, hogy az állva szeretkezés hatékony fogamzásgátló módszer, a britek több mint egyharmada, 37 százaléka, sosem beszél partnerével a fogamzásgátlásról.

"Annak ellenére, hogy nagyon szeretünk a szexről és a kapcsolatokról beszélgetni, a felmérés szerint mégis a tudáshiányunk okozza a zavarodottságot" – magyarázta Dr. Pam Spurr, a szexualitás és kapcsolatok szakértője.

A 2000 tizenhat és ötven év közötti emberek részvételével készített közvélemény-kutatásból az is kiderült, hogy a britek 31 százaléka sosem beszél a szexuális egészségről partnerével, 17 százalékuk pedig nincs tisztában azzal, hogy az olyan fertőzések, mint a herpesz és a genitális szemölcs ellenállnak az antibiotikumoknak. 27 százalékuk elismerte, hogy túlságosan zavarban vannak ahhoz, hogy feltegyék azokat a kérdéseket, amikre kíváncsiak lennének, 47 százalékuk pedig sosem beszél nemi életéről barátaival. Ha valaki mégis beszél a szexről, 62 százalékuk elvicceli a beszélgetést – derül ki az Egészségügyi Minisztérium és az Ifjúsági, Oktatási és Családügyi Minisztérium megbízásából készített felmérésből.

"Azt látom, hogy sikerült túllépnünk az ősidőktől jellemző averziónkon a szexről való beszélgetéssel szemben" – nyilatkozta Spurr. "Ennek ellenére még nagyon sokat kell előrehaladnunk ahhoz, hogy legyőzzük a vicceket , és végre nyíltan, őszintén és tájékozottan beszélgethessünk szexuális egészségünkről és kapcsolatainkról."

Forrás: Medipress