Ezeket látta már?

Az MLSZ mobil EKG készülékkel óvja a játékosai életét

futball, mlsz, infarktus, ekg

Kiemelkedő és példaértékű lépést tett az MLSZ a magyar sportélet egészségszűrésének digitalizációjában. A területi képviseleteknek kiosztott készülékekkel az élsportolók körében tapasztalt magas arányú, akár halálos kimenetelű szívbetegségek megelőzését célozzák.

A Magyar Labdarúgó Szövetség 450 db WIWE mobil EKG készülékkel biztosítja a játékosok rendszeres szűrését és a tragikus kimenetelű szívproblémák megelőzését.

A mobil EKG a játékosok életét mentheti meg

Sajnos rendszeresen halljuk az élsportolókat, köztük is a focistákat kiemelten érintő, akár halálos kimenetelű szívproblémákból fakadó tragikus híreket. A nagy intenzitású, kiemelkedő állóképességet igénylő labdarúgás során, a pályán bekövetkező hirtelen szívhalál, vagy stroke számos fiatal tehetség karrierjét, életét veszélyezteti, melyek megelőzésének egyik lehetséges módja a rendszeres EKG szűrés lehetőségének biztosítása. A 35 évnél fiatalabb sportolók hirtelen halálának előfordulása az azonos életkorú egészséges nem sportolókéhoz képest közel háromszoros, ezen belül a férfi/nő arány 10:1.

A mobil EKG sok sportoló életét mentheti meg A mobil EKG sok sportoló életét mentheti meg Forrás: EgészségKalauz

Ennek jegyében a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetősége 450 darab WIWE mobil EKG készülék beszerzése mellett döntött, melyeket a közelmúltban a területi képviselők személyesen vehettek át a myWIWE Diagnosztika Kft. képviselőitől a budapesti MLSZ központban. A mindössze 40 gm-os készülék segítségével bárhol, bármikor elvégezhető az 1 perces előszűrés napi korlátlan számban, így a rögzített EKG felvételek jelentős segítséget nyújthatnak az orvosi döntésekben, hiszen sokszorosára növelik a veszélyes ritmuszavarok kiszűrésének esélyét.

Az MLSZ döntéséről szóló határozat: https://szovetseg.mlsz.hu/hir/eletmento-keszulekek-beszerzeserol-dontott-az-mlsz

Forrás: EgészségKalauz