Ezeket látta már?

Hatékonyabb a küzdelem a szív- és érrendszeri betegségek ellen

2018.05.31. Módosítva: 2018.05.31.
ekg_2

A szívritmuszavarok időben történő felismerésének, és a szív- és érrendszeri betegségek visszaszorításának támogatására kardiológiai szakrendelések és ambulanciák nyertek orvosdiagnosztikai eszközöket!

Lezárult a Pfizer és a Magyar Kardiológusok Társasága Szívalapítványa közös pályázata. A nyertes kardiológiai szakrendelések és ambulanciák összesen 60 WIWE diagnosztikai készüléket és15 táblagépet kapnak a gyógyszercég felajánlásának köszönhetően.

A nehezen felismerhető szívritmuszavarok diagnosztizálása

A Magyar Kardiológusok Társasága Szívalapítványa és a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. még az év elején hirdette meg közös pályázatát a fel nem ismert szívritmuszavarok időben történő felismerésének elősegítésére. A pályázat célja az volt, hogy elősegítse a magyarországi szív- és érrendszeri betegségek visszaszorítását az előforduló szívritmuszavarok időben történő felismerésének támogatásával, csökkentse a hazai stroke megbetegedések számát a hatékony diagnosztika és orvos-beteg kommunikáció segítésével, illetve javítsa a kardiológiai szakrendelők és intézmények eszközellátottságát. Összesen 50 db kardiológiai szakrendelés, illetve szakambulancia nyújtotta be pályázatát, amelyek közül 35-en részesültek a 60 db felajánlott 6060 WIWE diagnosztikai készülékből és a 15 táblagépből.

Mivel foglalkozik a kardiológus? Nézze meg videónkat!

Életet menthet a szívproblémák korai felismerése

"A pályázattal megvalósult jelentős hazai eszközfejlesztés életeket menthet, hiszen a WIWE eszköz segítségével idejében felismert pitvarfibrilláció kezelésével súlyos, akár halálos stroke események előzhetők meg. A készülék rendkívül modern, igen jó minőségű valós EKG görbe készítésére és tárolására alkalmas. Kis méreténél fogva "mindig kéznél lehet" - mondta el a Magyar Kardiológusok Társasága tiszteletbeli elnöke, Prof. Merkely Béla.

"A megelőzés, illetve a bajok idejében történő felismerése életeket menthet. A Pfizer 2016-ban1,5 milliárd forinttal támogatta a hazai betegellátást. Különösen büszkék vagyunk a most lezárult pályázatra, amelynek köszönhetően egy hazai fejlesztés segítheti még szélesebb körben a szívritmuszavarok időben történő felismerését" - mondta el Vereckei Péter, a Magyarországon gyógyszereivel 25 éve jelen lévő Pfizer ügyvezető igazgatója.

Hát az Ön EKG-ja milyen? Mérje meg otthon - kattintson tovább!

A hazai orvostechnológiai innováción alapuló, mindössze névjegykártya méretű WIWE az életkor előrehaladtával növekvő gyakorisággal előforduló, sokszor tünetmentes vagy csak kevés panaszt okozó szívritmuszavar, a pitvarfibrilláció fennállására figyelmeztető mobil EKG készülék, mely alkalmas többek között ezen alattomos és veszélyes ritmuszavar időben történő felderítésére. Elsősorban az ambuláns kardiológiai szakrendelésen megjelenő páciensek előszűrését teszi lehetővé.

A diagnosztikai készülékkel online és offline mérés is végezhető, ezzel ésszerűsítve az orvos-beteg találkozások számát. A mindössze 60 másodpercet igénylő, a beteg által önállóan is végezhető mérés alatt az eszköz az EKG, a pulzus és az oxigénszaturáció valós idejű mérési eredményeit rögzíti és algoritmusa segítségével a szívritmuszavar okozta stroke, hirtelen szívmegállás kockázatára hívja fel a figyelmet.

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához