Ezeket látta már?

Élesszünk újra, ha tudunk: a strandon is!

Újraélesztő készülékek fővárosi fürdőkben: újraélesztő készüléket helyeztek el budapesti fürdőkben, az eszköz segítségével a szakképzett személyzet azonnal megkezdheti az újraélesztést egy esetleges rosszullét esetén - tájékoztatta a Budapest Gyógyfürdői Zrt. az MTI-t.

Összesen hét defibrillátort telepítettek a Széchenyi, a Gellért, a Lukács és a Rudas fürdőbe, valamint a Dagály strandra. Az ott dolgozó szakszemélyzet megkapta a megfelelő képzést, így egy hirtelen rosszullét esetén azonnal a beteg segítségére tudnak sietni, és megkezdhetik az újraélesztést - közölte a társaság.

Élesszünk újra, ha tudunk: a strandon is!

A hordozható készülékeket a nyári időszakban - a forgalomtól függően - más strandokra is át lehet helyezni.

A cég közleménye szerint a szaktárca pályázatán nyerték el a defibrillátorokat. A közelmúltban már több esetben is életet mentettek a társaság dolgozói azzal, hogy gyorsan és szakszerűen újraélesztettek egy-egy szívpanaszokkal küzdő vendéget.

A hirtelen szívhalál világszerte a vezető halálokok közé tartozik, Magyarországon átlagosan minden huszadik percben ennek következtében veszíti életét egy ember közölte Fluck István, a társaság vezető főorvosa.

Forrás: MTI