Ezeket látta már?

Életmentő galagonya? Ismerje meg jobban ezt a gyógynövényt!

galagonyatea

Egy ausztrál kutató szerint a galagonya virágából készített kivonat a szívinfarktustól is megvédhet.

A Queenslandi Orvosi Egyetem kardiológusa, Dr. David Colquhon az Ausztrál és Újzélandi Kardiológus Társaság konferenciáján beszámolt egy közel 3000 szívbeteget magába foglaló vizsgálatról, melynek előzetes eredményei szerint az általánosan használt szívgyógyszerekkel együtt szedve a galagonya virága és levele 20 százalékkal csökkentette a szív eredetű halálozást.

A galagonya hatásai

A gyógynövény csak az enyhe szívelégtelenségben hat megfelelően, a nagyon súlyosban kevésbé segít. A szakértő szerint a kutatási eredmények "roppant izgalmasak", ráadásul ez volt az első nagyobb volumenű vizsgálat, mely igazolta egy gyógynövény hatásosságát. Colquhoun szerint a kutatás akár forradalmasíthatja a szívbetegségek kezelését.

A galagonya hatásait vizsgáló kutatás a Spice (Fűszer) nevet kapta és öt éven keresztül 2700 európai pácienst vizsgált. A páciensek nagy része férfi volt és pangásos szívelégtelenségben szenvedtek, egy olyan betegségben, melyben a szív nem képes a test többi szervébe megfelelő mennyiségű vért pumpálni. A kutatási eredményeket jövőre publikálják nemzetközi orvosi folyóiratokban.

A kutatási eredmények kapcsán az ausztrál Nemzeti Szív Alapítvány orvos-igazgatója, Norman Sharpe a következőket mondta a galagonyáról:

* Kedvezően befolyásolja a szívizom összehúzódást

* Javítja a szív keringését

* Megelőzi a szív eredetű mellkasi fájdalmat

* Szabályozza a szívritmust

* Antioxidáns hatású

A Spice kutatást kifejezetten ezen terápiás tulajdonságok vizsgálatára hívták életre. "Egy kutatás eredményei azonban – legyenek azok bármilyen pozitívak is - még nem elegendőek ahhoz, hogy bátran ajánljuk a gyógynövényt minden szívbetegnek." – mondta Sharpe.

medipress

Forrás: EgészségKalauz