Ezeket látta már?

Stroke: a betegek harmada nem éli túl

stroke

2021-ban Magyarországon 10 734-en haltak meg stroke következtében.

A Strokeinfó Alapítvány szeptember 27-én 12 órától a Stroke Világnapja alkalmából ingyenes online rendezvényt tart. Minden érdeklődőt szeretettel vár. A rendezvényt immár hagyományosan az Afázia Egyesület Hangadó Énekegyüttese nyitja meg, aztán az Alapítvány elnöke, Sarkadi Gabriella mond néhány gondolatot és adatot a Stroke Világnapja kapcsán.

Stroke: a betegek harmada maradandó károsodást szenved

Magyarországon minden harmadik halálesetet az ischaemiás szívbetegség vagy a stroke okozza. A stroke a szerzett rokkantság leggyakoribb oka. A betegek egyharmada meghal a stroke következtében, egyharmada maradandó károsodást szenved, és egyharmada számíthat a közel teljes felépülésre.

A Strokeinfó Alapítvány egyedüli országos stroke betegszervezet, ahol a stroke érintettek reményt és hitet adnak egymásnak, segítenek a hazai stroke tájékoztatás hatékonyabbá tételében; közösséget építenek.

Egy hiánypótló szervezet és tevékenység; az egészségügyi/betegtájékoztató rendszer hiányosságait pótolja az emberi oldal figyelembe vétele mellett.

A rendezvény kapcsán Sarkadi Gabriella elmondta: „Célunk, hogy megfogjuk a gyógyulni akaró ember kezét, hogy végigvezessük a felépülés és az újrakezdés rögös útján.”

Érdekes előadások lesznek

A rendezvényt immár hagyományosan az Afázia Egyesület Hangadó Énekegyüttese nyitja meg, aztán az Alapítvány elnöke, Sarkadi Gabriella mond néhány gondolatot és adatot a Stroke Világnapja kapcsán. Majd ismét megtekinthetik az Alapítvány számára egyik legfontosabb, rehabilitációs, holisztikus módszerről, a Pető-módszerről szóló kisfilmet és egy felvételt, amely a Szent Ferenc Kórház Főigazgatójával készült a stroke utáni ellátásról kardiológus szemmel. Végül képes összeállítást láthatnak a 2022-es év stroke rekreációs táboráról.

A rendezvényt élőben (regisztráció nélkül) a Strokeinfó Alapítvány Facebook-oldalán online közösségi terében lehet követni, amelynek elérhetősége:

Közösen a gyógyulás útján – Konferencia a Stroke Világnapja alkalmából

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: Strokeinfó Alapítvány
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához