Ezeket látta már?

Szeptembertől defibrillátorok a főváros közterületein

Szeptembertől kezdik el - a Help-program keretein belül - a közterületeken és a közintézményekben az életmentő terminálok elhelyezését, amelyekhez defibrillátor is tartozik. Horváth Csaba főpolgármester-helyettes a program támogatására kérte a budapesti önkormányzatokat.

A hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményben Horváth Csaba arra kérte a polgármestereket, hogy támogassák a Help-programot és jelöljék ki azokat a forgalmas közintézményeket, melyekbe elhelyeznék az életmentő pontokat.

A közlemény szerint szeptemberben 50 forgalmas közterületi csomóponton, és 50 közintézményben tervezi a főváros az életmentő eszközök telepítését. Az eszköz telepítése mellett a program része, hogy minden egyes HELP Pont esetében 6 főt ingyenes, újraélesztést oktatásban részesítenek - olvasható közleményben.

Horváth Csaba közölte: a "főváros vezetése támogatja és koordinálja az Adlife Media Point (AMP) Zrt. által kifejlesztett HELP Pontok (életmentő és szolgáltató állomások) telepítését Budapesten."

Az egyedi formájú, feltűnő terminálok mindegyike tartalmaz kifejezetten laikusok számára kifejlesztett életmentő-újraélesztési táskát (félautomata defibrillátort), interaktív multimédiás felületet (monitor, wifi, sms, webcam, touchscreen, bluetooth), illetve a mentőszolgálattal élő kapcsolatot lehetővé tevő automatikus riasztási rendszert.

Az életmentő pontok telepítése a kerületektől kapott válaszok összegzése után, szeptember első felében elkezdődhet - írta.

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához