Ezeket látta már?

Visszeres láb: mikor, milyen visszérkrém lehet jó?

Visszeres láb visszérkrém

Sokan szenvednek visszerektől, de a legtöbben nem tudják, mit is kezdjenek vele, a krémezés pedig sok esetben nagyon kevés.

A krémek is használhatnak, de csak egy darabig. Visszérkrémet szinte minden drogériában be lehet szerezni, sőt a szupermarketek polcain is fellelhetőek. De vajon mikor vehetjük tényleg hasznukat?

"Visszérkrémeket használni akkor van értelme, ha felületes visszér-gyulladásról beszélünk. Ebben az esetben magát a gyulladást segítenek megszüntetni, és a panaszokat enyhíthetik. Ezen felül a kezdődő visszértágulatoknál vehetjük hasznát, ekkor az úgynevezett nehézláb érzésről beszélünk. Az itt fellépő tüneteket, vagyis a feszülést, a fájdalmat és a kisebb dagadásokat mérsékelhetik.

Ennek ellenére ez nem jelenti azt, hogy ha "csak" ezek a tünetei vannak valakinek, akkor nem kell orvoshoz fordulnia. A felületi gyulladás ugyanis könnyen komolyabb betegséggé alakulhat, így mindenképpen érdemes szakemberrel konzultálni, mielőtt kezelni kezdjük a bajt!"

Mit is keressünk?

Amikor a polcok előtt válogatunk, akkor nem árt tudni, hogy mit is érdemes keresni egy – egy krém összetételében.

"Egyes hatóanyagok a gyulladás során kialakult trombózist - véralvadást- előzik meg, ezek az alvadásgátló hatású heparint tartalmazó kenőcsök. Más hatóanyagok alkaloidokat tartalmaznak - mint például vadgesztenye kivonatot - mely a vénafalak áteresztőképességét csökkenti, a falakat erősíti, tonizálja.

A harmadik komponens olyan vivőanyag, mely párolgás során hűsítő hatású - például kámfor, mentol, stb - és ez a melegség érzését kellemesen csökkenti. Ez a tünet mind a visszerességnél, mind gyulladás esetén jelentkezhet."

Sokszor kevés a krémek alkalmazása

Amikor az ember már hiába kenegeti a lábait, a visszerei nem akarnak eltűnni, és a fájdalom sem enyhül, akkor érdemes orvost is felkeresni, hiszen komolyabb állapot is létezik, mint a felületi gyulladt visszér:

"A mélyebb rétegekben lévő problémákkal kapcsolatban mindenképpen érdemes orvos segítségét kérni, hogy el lehessen dönteni a további mozzanatokat. Hiszen nem biztos, hogy rögtön operálni is kell a végtagot, de sajnos ez az eshetőség sem zárható ki teljesen". – mondja dr. Nyiredy Géza főorvos, a Trombózisközpont érsebésze.

Olvasson tovább! Így vezethet a visszér trombózishoz!

Van, amit mindenképpen operálni kell

A visszérkrémek a tüneteket kezelik, de sajnos magát a problémát nem szüntetik meg. Erre a műtét a legjobb megoldás, hiszen ettől várható a legteljesebb gyógyulás.

"Az olyan esetekben, amikor a fő visszértörzsek billentyűivel van a probléma, akkor a legjobb megoldás a műtét. Szerencsére jellemzően nem egy sokórás hatalmas apparátust mozgató beavatkozásról van szó, és ha elvégzik, akkor nagyban javul a beteg állapota."

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Stroke: a kutatók szerint ennél a generációnál nagyobb eséllyel alakulhat ki

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#visszértágulat

Forrás: Trombózisközpont Sajtóközlemény
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához