A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Hólyagosodás

#bőrbetegség #bőrsérülés
2009.10.08. Módosítva: 2015.11.04.

A hólyag felületi bőrsérülés eredményeképpen alakul ki. A sérült bőr alatti folyadékgyülem védő funkciót lát el, míg új bőr alakul ki a hólyag alatt. Amikor az új bőr kifejlődött, a folyadék felszívódik, vagy a hólyag magától megreped és a sérült bőr lehámlik.

Hirdetés

A hólyagosodás tünetei

Tiszta folyadékgyülem a bőr vékony rétege alatt.Fájdalom nyomásra.

A hólyagosodás esetleges komplikációi

A folyadékgyülem baktériumokkal fertőződhet.

A hólyagosodás kiváltó okai

A bőr tartós, erős dörzsölése.

Mit tehet Ön hólyagosodás esetén

Tartsuk tisztán!Akadályozzuk meg a további dörzsölést, vagy ha ez elkerülhetetlen, védeni lehet könnyű fedőkötéssel! A hólyagot nem szabad megnyitni. Ha magától kifakad, a felül elhelyezkedő hólyagfedelet hagyjuk a helyén, hogy megakadályozzuk az elfertőződést!

Mit tehet az orvos hólyagosodás esetén

Steril feltételek mellett eltávolítja a gennyet, és megfelelő kötést tesz a sebre.A bakteriális fertőzés ellen antibiotikumokat ír fel.Ha allergiáról van szó, kezeli.

A hólyagosodás megelőzése

Viseljen megfelelő, kényelmes cipőt!Használjon kesztyűt, ha olyan munkaeszközzel dolgozik, melynek használata dörzsöléssel, súrlódással jár!

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.