A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Szem bakteriális fertőzése

#egészség
2009.10.08. Módosítva: 2015.11.04.

A bakteriális szemfertőzés a szemhéj, a szemet körülvevő bőr és a szemüregen belüli rész duzzanatát és vörösségét okozza. A szemet körülvevő rész fertőződhet sebesülésből, rovarcsípésből vagy arcüreggyulladásból kiindulva. A fertőzés a szervezet egyéb helyeiről véráram útján is átterjedhet a szemre. Az egyszerű szemfertőzést, így a kötőhártyagyulladást baktériumok vagy vírusok okozzák. Vörös szem allergia jele is lehet. Az egyszerű szemfertőzések és az allergia okozta szemtünetek sokkal gyakoribbak, mint a szemüreg körüli és azon belüli szemfertőzések.

Hirdetés

A szem bakteriális fertőzése tünetei

Duzzadt, vörös szem. 90%-ban csak az egyik szem érintett.

A szem bakteriális fertőzése esetleges komplikációi

Ideghártya (retina) károsodás, vakság, agyhártyagyulladás.

Mit tehet az orvos szem bakteriális fertőzése esetén

Az orvos megvizsgálja a szemet a fertőzés tüneteit keresve, és eldönti vajon a látás romlott-e. Vérminta tenyésztése útján azonosítható a fertőzést okozó baktérium. A leggyakoribb, de kevésbé súlyos esetekben antibiotikumos szemcseppet vagy krémet rendel.

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.