Hogyan táplálkozzon a kánikulában? Ezt tanácsolják a dietetikusok
A hőség idején fontos megfelelő módon étkezni, hogy csökkentsük a szervezet terhelését.
Fagylaltozókban, strandbüfékben razziázik a fogyasztóvédelem
A vizsgálatok elsősorban a vendéglátóhelyeken, így a fagylaltozókban, strandbüfékben, valamint a nyári fesztiválok kitelepült egységeiben zajlanak.
6 mindennapi konyhai eszköz, melyről nem is gondolná, hogy káros lehet az egészségére
Ön használja valamelyiket közülük?
Vajon meg kell mosni a húst sütés előtt? Ezt mondják a szakértők
Ön meg szokta mosni felhasználás előtt a húst?
NKFH-NAV: közös akciót szerveztek az élelmiszerhamisítási ellen
A cél az élelmiszerlánc biztonságának növelése, a hamisított vagy nem megfelelő minőségű élelmiszerek felkutatása és a forgalomból kivonása, valamint az európai és nemzeti jogszabályok betartásának ellenőrzése volt.
Ezek a jelek árulják el, ha egy étel már nem biztonságos
Akár halálos is lehet egy romlott termék elfogyasztása, de ha csak enyhébb megbetegedést okoz sem kellemesek a tünetek: rossz közérzet, láz, fejfájás, hányás, hasmenés lesz belőle.