Élelmiszer-biztonság
Vajon meg kell mosni a húst sütés előtt? Ezt mondják a szakértők
Ön meg szokta mosni felhasználás előtt a húst?
NKFH-NAV: közös akciót szerveztek az élelmiszerhamisítási ellen
A cél az élelmiszerlánc biztonságának növelése, a hamisított vagy nem megfelelő minőségű élelmiszerek felkutatása és a forgalomból kivonása, valamint az európai és nemzeti jogszabályok betartásának ellenőrzése volt.
Legnépszerűbb
Ezek a jelek árulják el, ha egy étel már nem biztonságos
Akár halálos is lehet egy romlott termék elfogyasztása, de ha csak enyhébb megbetegedést okoz sem kellemesek a tünetek: rossz közérzet, láz, fejfájás, hányás, hasmenés lesz belőle.
Lecsapott a fogyasztóvédelem a Lehel téri piacon
Ellenőrzést tartott a fogyasztóvédelem a Lehel téri piacon: lejárt élelmiszereket és higiéniai problémákat találtak.
Be lehet vinni fánkot a farsangi sulibálba? Ezt tanácsolja a Nébih
Ön szokott készíteni iskolai rendezvényre fánkot?
Ezeket az ételeket sose melegítse újra - súlyos következményei lehetnek
A dietetikus az alábbi veszélyekre figyelmeztet.
Safe2Eat kampány - előzze meg az élelmiszerek okozta megbetegedéseket
Az élelmiszerbiztonsági világnap kapcsán indul a Nébih kampánya, melyben többek között az élelmiszer eredetű megbetegedések, élelmiszerhulladék-csökkentés fontosságára, a kiegyensúlyozott táplálkozás lehetőségeire hívják fel a figyelmet.
Rengeteg az ételmérgezés, mert rosszul tároljuk az ételeket
Becslések szerint percenként 44 – vagyis Európában éves szinten 23 millió – ember érintett élelmiszer-eredetű megbetegedésben, amelyek közül átlagosan mintegy 4700 eset bizonyul végzetesnek.