Ezeket látta már?

Gátizomtornával az egészségért - Béres Alexandrával

2010.05.15. Módosítva: 2015.11.04.

Új kismama torna segítségével győzhető le az vizeletcsepegés. A Core Mum egészségmegőrző programmal ugyanis edzésben tartható a gát és medence izomzata szülés előtt, és azt követően is.

Minden negyedik magyar nő küzd akaratlan vizeletcsepegéssel – olvasható a Core Mum program közleményében, amely egy nemzetközi egészségmegőrző program, a Core Wellnes része. Minden kismama, vagy leendő kismama és frissen szült anyuka számára hasznosak lehetnek a program nyújtotta tornagyakorlatok. Elsősorban a gátizomzat és a medence izmainak fejlesztése a program célja, mivel ezek erősítésével megszüntethető a várandós nők körében gyakori vizeletcsepegés.

Amellett, hogy segít megőrizni a vizeletmegtartó képességet, a Core Mum Kismama Tornának további előnyei is vannak: a hasi-és hátizom gyakorlatok segítenek elviselhetőbbé tenni a baba súlya okozta fájdalmakat. Szülés után pedig segíti a hasfal regenerálódását, valamint erősíti a helyes testtartásért felelős izmokat is. Mozgásfejlesztő hatása miatt a terhes és nem rég szült nők számára is fontos, hogy segítségével megőrizhessék nőies alakjukat. Nem utolsó sorban pedig a feszes gát és medence izomzat szexuális örömfokozó tényező lehet.

Kényelmes megoldás, hogy a tornagyakorlatok DVD-n is megvásárolhatóak, melyeket Béres Alexandra, fitneszedző dedikál május 15-én, délután 14 és 17 óra között Budapesten, a városligeti Nők Lapja Családi Hétvégén. Prof. Dr. Török Miklós, szülész-nőgyógyász pedig ingyenes inkontinencia-szűrést végez május 16-án délelőtt 11 és délután 14:30 között.

Forrás: Medipress