Ezeket látta már?

Hölgyeim... 4 tipikus női baki...

2010.08.17. Módosítva: 2015.11.04.

A nők nagy része sokat foglalkozik külsejével. Vannak azonban apróságok, amelyek még a többség figyelmét is elkerülik...

1. Helytelenül szőrtelenítünk

Hölgyeim... 4 tipikus női baki...

Legalábbis gyakran nyúlunk mellé, amikor a borotvát választjuk. Aki borotvával varázsolja simává a lábát, az általában siet. Ezért kapkodó mozdulatokkal suhan végig a pengével a lábán vagy egyéb testrészein, s ezzel bizony komoly sérüléseket is okozhat. Ha a bőr nincs megfelelően feláztatva, felpuhítva, leradírozva, akkor kiütéseket, kisebb sebeket és piros foltokat is szerezhetünk. Különösen akkor, ha a borotva nem túl éles, vagy nincs tokban, vagy egyszerűen csak hagytuk a fürdőkád szélén rozsdásodni. Pár percen nem múlhat semmi, ezért néhány dologra ügyeljünk: a bőr legyen elég nedves.

Ha a víz kissé felpuhítja a bőrt, könnyebb eltávolítani a szőrszálakat. A borotva ne legyen nedves közegben, mert így gyorsan elrozsdásodik, s nem csak sebeket, de fertőzést is okozhat. Vagy tartsuk a szekrényben, vagy tegyük egy tokba. Figyeljünk, hogy a pengék legyenek élesek, ha ugyanis már kopottak és tompák, akkor húzzák a bőrt, és szinte elkerülhetetlen a sebesedés. Lassú, óvatos mozdulatokkal dolgozzunk. Így alaposabb és sérülésmentesebb munkát végezhetünk.

2. Túl erőteljesen tisztálkodunk "odalenn"

A vagina környéke rendkívül érzékeny, a szappan- és tusfürdőfélék, sőt, egyes habfürdőtípusok, hintőporok is komoly irritációt válthatnak ki ezen az érzékeny területen, ahol a bőr is sokkal vékonyabb, és ahol idegvégződések rengetege található. Teljesen felesleges agyonszappanozni, hiszen ezen a területen egyébként is végbemegy egy természetes tisztulási, regenerálódási folyamat. Egy kis langyos víz, valamint egy kifejezetten ezen érzékeny területre javasolt intimszappan vagy mosakodógél használata tökéletesen elegendő.Ha túl érzékenynek érzi ezt a területet, esetleg hajlamos a felfázásra vagy a húgyúti fertőzésre, hetente vagy kéthetente egyszer vegyen egy sós ülőfürdőt. Ehhez jó minőségű tengeri sót használjon. A meleg sós víz kiválóan fertőtlenít és tisztít, teljesen természetes hatóanyagainak köszönhetően nem irritálja a bőrt. Egy nagy kádba beleönthet bő fél kiló sót is.3. Helytelenül használjuk az egészségügyi betéteket, tamponokatVannak, akik a betétre, mások a tamponra esküsznek. Vannak, akik ezek kombinációjára. A vérzés erősségétől függetlenül a betéteket legalább kétóránként ildomos kicserélni, megelőzve a baktériumok terjedését. A tampont használók szintén ilyen időközönként látogassák meg a mosdót. Azonban, amikor a vérzés erőssége csillapodik, már nem tanácsos a tampon használata. Inkább váltsanak vékony egészségügyi betétre. Ezekben a napokban érdemes intim törlőkendőt is használni, hogy mindig frissnek és tisztának érezzük magunkat.4. Rendszertelenül szedjük a fogamzásgátló tablettátElőfordul, hogy elfelejtjük bevenni. Egyszer. Majd másnap is elfelejtjük. Nem vesszük figyelembe, hogy hasmenés, hányás vagy antibiotikum szedése esetén a hatékonysága lényegesen csökken. Vagyis, azt gondoljuk, hogy a tabletta minden körülmény között közel 100%-os védelmet nyújt. Pedig a tájékoztatókban, ha apró betűvel is, de feltüntetik, hogy az említett esetek folyamán bizony más kiegészítő védekezési módszerekre is szükség van.A tabletta hatékonyságát nagyban csökkentik a rendszeresen szedett has- és vízhajtók is, így ha a diétánkat - teljesen helytelenül és egészségtelenül - ilyesmikkel egészítjük ki, számítsunk rá, hogy a tabletta már nem olyan biztonságos. Igyekezzünk ilyen helyzetekben a minél nagyobb biztonság érdekében más védekezési módszereket is alkalmazni.

Forrás: Napidoktor