Ezeket látta már?

Körmeinkből olvas a manikűrös...

Szervezetünk lekörmöli a betegségeket... Ujjbegyeink dísze sok információt tartogat a számunkra. Tehát ha kíváncsi vagy mi zajlik a belsődben, kezd el tanulmányozni a körmeidet.

Körmeinket elfedve belső titkainkat is rejtegetni tudjuk. A kozmetikák és szépségszalonok olyanok, akár egy információs központ. Lehetséges, hogy akkor is elárulhatjuk magunka, ha ki se nyitjuk a szánkat? A bőrgyógyászok és a manikűrösök úgy képesek olvasni körmeinkből, akár a tenyérjósok a markunkból. Hogy lehetséges ez?

Körmeinkből olvas a manikűrös...

Árulkodó Júdás

A mindennapos igénybevétel nem csak a szervezetünket, hanem ezzel együtt a körmeinket is megviseli. Tükrözik lelkiállapotunkat, megmutatják, ha trauma ért mindeket vagy túl sok stressz vesz körül bennünket. A különböző méretek, színek, foltok és árnyalatok jelzik a belső jelenlegi állapotát. Ennek oka, hogy a körmök a vérkeringésből táplálkoznak, így tudnak üzenni nekünk. A jelekre pedig érdemes figyelni, mert súlyos problémákat előzhetünk meg általuk.

Nem szükséges rögtön a patikába rohanni vitaminokért és körömápoló szerekért, mivel azok elnyomhatják, de nem szüntetik meg a tüneteket. Az elváltozásoktól függően a szakemberek meg tudják állapítani, hogy influenza, láz, gyomorbántalmak, májgyulladás vagy lelki krízisek jelentkeztek-e a páciensnél és így elrendelhetik a megfelelő vizsgálatokat. Ha viszont a körmösünk tanácsolja egy doktor felkeresését, azt se engedjük el a fülünk mellett.

Használj kesztyűt, ha tiszta munkát akarsz!

A tisztítószerekkel könnyen széppé varázsolhatjuk környezetünket, viszont meg kell tennünk a megfelelő óvintézkedések, különben körmünk kárára mehet a rendrakás. Az elvékonyodás és a barázdák megjelenése a körmökön át felszívódó vegyszerek eredménye lehet, így a suvickolás előtt feltétlenül szerezzünk be gumikesztyűt.

Figyeljünk fel a foltosodásra!

A különböző árnyalatú elszíneződések esetén kezdjünk gyanakodni és mindenképpen látogassuk meg kezelőorvosunkat. Pajzsmirigy, máj és veseelégtelenség tünete egyaránt lehet a körmön megjelenő szürke és fehér szín. Kevésbé komoly gond esetén a növekedési zóna sérülésére utalhat. A sötét, barna és fekete foltok jelenthetnek bevérzést, de ennél súlyosabb problémaként a melanóma kialakulására is felhívják figyelmünket.

Vitamin helyett színek

Fiatal lányoknál a kellemest köti össze a hasznossal, ha a lakkozás elfedi a körökön megjelenő fehér csíkokat. Ezek legtöbbször a nem megfelelő táplálkozás, vitaminhiány vagy fogyókúra következtében jelentkeznek. Tehát érdemes az anyukáknak elérni, hogy a kamasz szüneteltesse pár hétig a manikűrt. Egyrészt így láthatóvá válnak az egyoldalú étkezés jelei, másrészt a rendszeres lakkozással nem kívánatos vegyszerek jutnak a szervezetbe, ami hosszútávon nem egészséges.

Szerző: Tóth Eszter

Forrás: Napidoktor
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához