Ezeket látta már?

Döbbenetes átváltozás: túlsúlyos nyugdíjasból 75 évesen fitnesz influenszer lett!

fogyás, túlsúly, életmód, nyugdíjas

Joan MacDonald öt évvel ezelőtt még a lépcsőn is alig bírt felmenni, majd 75 éves korára 65 kilót fogyott, és fitnesz sztárrá vált.

Az asszony 70 éves korában beteges, elhízott és gyenge volt: gyakorlatilag alig bírt felmenni a lépcsőn is. Az elmúlt 5 évben azonban makacsul tartotta magát az elhatározásához: változtatott. Lefogyott, életmódot váltott, és még a gyógyszereit is el tudta hagyni. A nyugdíjas hölgy az átalakulását az Instagramon is dokumentálta, így egyre többen kezdték követni. Jelenleg több mint 1 millió követővel rendelkezik az újdonsült fitnesz influenszer.

Magas vérnyomás, túlsúly, ízületi gyulladás

Joan átalakulása 5 évvel ezelőtt kezdődött. A nyugdíjas rosszul érezte magát a bőrében. Folyamatosan fáradt volt, magas vérnyomással és fájdalmas ízületi gyulladással küszködött, valóban nehezére esett a járás, lépcsőzés. Az asszony számára meghatározó pillanat volt, amikor az orvosa közölte, az állapota miatt további gyógyszerekre van szüksége, emelni kell a vérnyomáscsökkentő gyógyszerének adagján.

Joan lánya, Michelle MacDonald, aki mellesleg fitneszedző, ekkor arra kérte az anyját, hogy változtasson végre az étrendjén, életmódján, és iktassa be a mindennapjaiba a testmozgást.

"Amikor Michelle ultimátumot adott, úgy gondoltam, most vagy soha. Elegem volt abból, hogy beteg és fáradt vagyok. Csak léteztem, nem pedig éltem." - tette hozzá Joan, aki 2017 januárjában, néhány héttel a 71. születésnapja előtt Mexikóba, a lányához repült.

65 kilót fogyott a nyugdíjas

Joan edzett és elkezdte követni a lánya által összeállított diétát. Bár az átállás nem volt egyszerű, az asszony nem adta fel, hiszen tapasztalta, hogy egyre jobban és jobban érzi magát.

Az első hónapban körülbelül 10 kilót fogyott, még néhány hónap elteltével pedig fele annyi gyógyszerre volt szüksége, mint korábban. Joan ezután visszatért Kanadába, s továbbra is odafigyelt a rendszeres testmozgásra és az étkezésre. Az elmúlt években az asszony összesen 65 kilónyi túlsúlytól szabadult meg. Többé már nem kell gyógyszert szednie magas vérnyomásra, sem a magas koleszterinszintre, sem pedig savas refluxra - a tünetei elmúltak.

Fogyni akar? Ezért nem jó taktika, ha kevesebbszer eszik - olvasson tovább!

"Heti ötször edzek, amiből 2 alkalom kardió " - tette hozzá Joan, majd kiemelte, hogy az életmódváltás mellett a lánya arra is biztatta, hogy indítson egy Instagram-fiókot. Ma a Train With Joan Instagram-fióknak 1,5 millió követője van. Joan MacDonald elmondta, az a célja, hogy megmutassa az embereknek, soha nem késő változtatni.

Forrás: goodmorningamerica.com
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához