Mindenki ezt nézi most!

Horvátországba indul? Többórás várakozásra készüljön a határon!

letenye, horvátország, nyaralás, várakozás, határ

2 és fél órás várakozási idő alakult ki szombat délelőtt Letenyén, a magyar-horvát autópálya-átkelőn, de a párhuzamos közúti határátkelőn is egyórás várakozásra kell készülnie az autósoknak.

Az MTI-t a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatta. Takács Tivadar elmondta: az autópálya-átkelőn Horvátország irányába 5 sávon engedik az autósokat, de az oda utazók kötelező regisztrációja miatt mintegy 2,5 órás várakozási idővel kell számolni. A 7-es főúton lévő közúti átkelőhelyen egyórás várakozási idő alakult ki, itt ugyanis a Mura-híd áteresztőkapacitása csak egy-egy sávos forgalmat tesz lehetővé.

A szóvivő jelezte: a turistáknak érdemes még otthon, indulás előtt kitölteniük elektronikus formában a horvát regisztrációs ívet, hogy meggyorsítsák a határon az átkelést. Lehetőség van arra is, hogy Szlovénia irányába kerüljenek a turisták.

Arra is felhívta ugyanakkor a figyelmet, hogy a kialakult torlódásra tekintettel legyen elég üzemanyag a gépkocsiban, így a klímaberendezéseket a várakozás ideje alatt is működtetni tudják, illetve a nagy meleg miatt vigyenek magukkal elegendő folyadékot is a tengerpartra igyekvők.

Forrás: EgészségKalauz