Hirdetés

Miért gondolkodik el egy hölgy a mellplasztikán?

#mellplasztika #plasztikai műtét #mellnagyobbítás #mellfelvarrás
2020.01.14.
Miért gondolkodik el egy hölgy a mellplasztikán?

Rengeteg ember nem elégedett a megjelenésesével. Van, amin tudunk változtatni, ilyen például a testsúly, vagy a hajszín. Van viszont olyan testrészünk, amelyet, ha nem tudunk elfogadni, csak műtéti úton tudjuk átformálni.

A szépségre alapvető igényünk van. Nemcsak azért, mert a külvilág a megjelenésünk alapján ítél meg minket először, hanem azért is, mert csak akkor lehetünk kiegyensúlyozottak és boldogok, ha elégedettek vagyunk önmagunkkal, a saját testünkkel. A két nem egyformán érintett a testsúlyingadozás vagy épp az öregedés okozta változások által, viszont a nőket jobban zavarja a testük átalakulása.

Emiatt van az, hogy a hölgyekben gyakrabban merül fel a plasztikai műtét gondolata. Nemcsak a mellplasztikára gondolunk ilyenkor, hanem akár egy nagyobb fogyás utáni alakkorrekcióra is, melynek során a karokon, combokon és a hason maradt felesleges bőr kerül eltávolításra, mint például Ildikó esetében.

Milyen helyzetekben jöhet szóba a plasztikai műtét?

Mellplasztikára több okból vállalkozhat egy nő. Ilyen, ha túl kicsinek tartja kebleit, ha a mellek az öregedés vagy fogyás miatt elveszítették feszességüket, netán a szülés után megváltozott a formájuk. Ezeket a változásokat nehéz elfogadni, sokakban szorongást kelt a testtel kapcsolatos elégedetlenség. A nem kívánt változások korrekciójában viszont egy megfelelő plasztikai sebész segíthet. Emese például elégedetlen volt keblei méretével, így a mellnagyobbítás mellett döntött.

„Kollégáimmal úgy tapasztaltuk, hogy míg a mellnagyobbító műtétekre a 20-30 év közötti hölgyek, addig a mell feszességét helyreállító beavatkozásokra főleg a 40-50 év közöttiek vállalkoznak.” – tudtuk meg Dr. Molnár Béla Ákostól, a Budapest Plasztikai Intézet plasztikai sebészétől.

Az igazán jó sebész a legjobbat akarja a páciensének

Ha valaki rászánja magát egy ilyen beavatkozásra, a legfontosabb kérdés a megfelelő sebész kiválasztása. Ugyan az interneten rengeteg információ elérhető, mégis jobb, ha sebészre bízzuk magunkat, hiszen ő pontosan tisztában van azzal, hogy egyes műtéti eljárások – mellnagyobbítás és/vagy felvarrás - és implantátumok milyen esetekben alkalmazhatóak a legjobb eredmény elérésének érdekében.

„Nem mindegy, hogy milyen problémával állunk szemben. Egy szülés után megereszkedett mell esetében a hagyományos, kerek implantátum nem mindig hozza meg a kívánt eredményt, míg a csepp formájúval, amely mélyebben támasztja meg a szöveteket, akár a mellfelvarrást is el tudjuk kerülni. De ez egyéni adottságoktól is függ.” – nyilatkozta a plasztikai sebész, aki azt is elárulta, hogy az úgynevezett kombinált műtét, amelyek során egyszerre végzik el a mell felvarrását és az implantátum behelyezését, főleg 40 év felett válhat aktuálissá, hogy elérjék a megfelelő feszességet és tartós formát.

Dr. Molnár Béla Ákos, plasztikai sebész, Budapest Plasztikai Intézet Forrás: egeszsegkalauz.hu

„Azt tapasztalom, hogy a páciensek már a műtétet követő héten is sokkal elégedettebbek a külsejükkel és kiegyensúlyozottabbá válnak. Az sem utolsó szempont, hogy ha év elején végezteti el valaki az ilyen beavatkozásokat, nyárra már a varratok begyógyulnak és mellnagyobbítás esetén a mell is eléri végleges formáját, hiszen az implantátum addigra beépül a szövetek közé.” – mondta el Dr. Molnár Béla Ákos, a Budapest Plasztikai Intézet plasztikai sebész szakorvosa.

Ha kérdései vannak a mellplasztikával kapcsolatban, kérjen időpontot ingyenes konzultációra a Budapest Plasztikai Intézet plasztikai sebészeihez a budapestplasztika.hu weboldalon vagy a +36 1 354 08 00 telefonszámon.

Forrás: egeszsegkalauz.hu