Ezeket látta már?

Zeneterápiával a rák ellen

A legújabb kutatások szerint a zenehallgatás és zeneterápiás foglalkozások enyhíthetik a rákos betegek szorongásos tüneteit.

Joke Bradt, a Dexel Egyetem kreatív művészeti tanszékének munkatársa szerint a zene javítja a betegek közérzetét és életminőségét, valamint csökkenti a fájdalmaikat. Bradt és kollegái összesen 1891 rákbeteg önkéntes adatait vizsgálták meg, akik 13 zeneterápiás foglalkozáson és 17 közös zenehallgatáson vettek részt.

Zeneterápiával a rák ellen

A Cochrane Collaboration szisztémás elemzése szerint a hagyományos terápiás módszerekkel összehasonlítva a zeneterápiával kezelt betegek szorongás-szintje alacsonyabb volt, kedélyállapotuk javult, fájdalmaik csökkentek és általános életfunkcióik (pulzus, vérnyomás, légzés) is jobbak voltak.

"Ez is bizonyítja, hogy a zenei foglalkozások remekül használhatóak kiegészítő kezelésként rákos betegek esetében - nyilatkozta Bradt - Úgy tűnik, a zeneterapeuta segítségével végzett zenei gyakorlatok és a szimpla zenehallgatás is jótékony, a mostani kutatás során nem láttunk különbséget a két módszer között, a lényeg minden esetben a zene."

Forrás: Medipress
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához