Ezeket látta már?

Szponzorált tartalom

"Fáradtnak érzem magam, lehet, hogy vashiányom van?" Kattintson és teszteljen!

Mindenkivel előfordulhat, hogy fáradtabbnak érzi magát a megszokottnál, ám ha a fáradtság krónikussá válik, és nem találunk rá semmilyen magyarázatot, akkor okkal gondolhatunk a vashiányra.

Miért fontos szervezetünk számára a vas?

A vas a szervezetünk számára fontos nyomelem, szerepe van a vérképzésben, a sejtek energiatermelő folyamataiban és az oxigénszállításban. Ha a vörösvértestek nem jutnak elegendő vashoz, akkor nem tudják jól ellátni feladatukat, az oxigénszállítást. Mindez rontja a testi erőnlétet, csökkenti a szervezet energiaszintjét, és azt vesszük észre, hogy egyre fáradtabbak vagyunk, fájni kezd a fejünk, ingerlékennyé vagy enerválttá válhatunk. Ha a szervezet nem jut elegendő vashoz, a hiányt a vasraktárakból pótolja, ám idővel a vasraktárak is kiürülnek és vashiányos vérszegénység alakulhat ki. A vashiányos vérszegénység komoly betegség, akár a szervezet összeomlásával is járhat.

Mikor gyanakodjunk a vashiányra?

Ha a fáradtságunk heteken át nem múlik el, azaz nemcsak estére érezzük kimerültnek magunkat, hanem már reggel is enerváltan ébredünk, és napközben sem leszünk frissebbek, gyanakodjunk a vashiányra. A fáradtság mellé fejfájás és ingerlékenység is társulhat. Nagyon valószínű, hogy vashiányunk van, ha a tükörben sápadtnak látjuk magunkat és ha a fogínyünk is színtelen. A hajhullás és a körömpanaszok szintén a vashiány gyakori tünetei közé tartoznak, mint ahogy a koncentrációs nehézségek, illetve a memóriazavar is. Ha ilyen tüneteket tapasztalunk, pótoljuk a vasat biztonságos, gyógyszerminőségű készítménnyel.

Ha kíváncsi rá, hogy az ön fáradtsága mennyire számít krónikusnak, töltse ki tesztünket:

Ha számítógépről tesztelne, kattintson IDE, amennyiben mobiltelefont használ, kattintson IDE!

Forrás: Phytotec Hungária
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához