Ezeket látta már?

Bonyolult feladatokat is gyorsan old meg? Kiderült, ez nem az intelligencia jele

intelligencia, iq, okos, feladat

Nem a leggyorsabb feladatmegoldó a legintelligensebb - ezt most egy új kutatás is bebizonyította.

Dobson Szabolcs, gyógyszerengedélyeztetési szakértő írt egy új kutatásról, ami szerint az intelligensebb embereknek több időbe telik a bonyolult feladatok megoldása, mint kevésbé intelligens társaiknak:

"Belecsapni a lecsóba a butaság jele: az okosabb emberek a közhiedelemmel ellentétben lassabban oldanak meg bonyolultabb feladatokat, mint a kevésbé intelligensek

Egy új német-spanyol tanulmány arra a meglepő megállapításra jutott, hogy a magasabb intelligencia pontszámmal (IQ-értékkel) rendelkező résztvevők csak az egyszerű feladatok megoldásában voltak gyorsabbak, míg a nehéz problémák megoldása tovább tartott számukra, mint az alacsonyabb IQ-pontszámmal rendelkező alanyoknak. A tanulmány a Nature Communications folyóiratban jelent meg.

A kutatók a Human Connectome Project 650 résztvevőjének adataival dolgoztak, amely egy amerikai kezdeményezés; ez 2010 szeptembere óta vizsgálja az emberi agy idegi kapcsolatait.

A nyugalmi állapotú funkcionális MRI-vizsgálatok azt mutatták, hogy a lassabb probléma-megoldók agyi régiói között nagyobb volt az átlagos funkcionális kapcsolat, illetve az időbeli szinkron. A 650 résztvevő esetében a kutatók meg tudták állapítani, hogy a csökkent funkcionális kapcsolattal rendelkező agyak gazdái szó szerint beleugranak a következtetésekbe a döntések meghozatalakor, ahelyett, hogy megvárnák, amíg agyi régiók befejezik a probléma megoldásához szükséges feldolgozási lépéseket."

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Szorongás, stressz és alvászavar ellen ezeket a gyógynövényeket vesse be

EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#szorongás

Forrás: Egészségügyi szakirodalmi tallózó
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához