Ezeket látta már?

Hétvégi ingyenes sportprogram és vérnyomásmérés 5 helyszínen - így vehet részt

diabetes 1920x1005 nordic esemeny

Sétáljon az egészségéért: az országos Botra fel! kampány a testmozgás fontosságára hívja fel a figyelmet.

Május 28-án 24 magyar városban csatlakozhatnak az érdeklődők az országos Botra fel! kampányhoz, melyet a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége és a Magyar Hypertonia Társaság közösen szervez.

Sporttal a cukorbetegség ellen

A kampány a sport jótékony hatásaira hívja fel a figyelmet a cukorbetegség és a magas vérnyomás ellen: az érdeklődők egy közös nordic walking sétát tesznek, a vércukor- és a vérnyomásértékeket a program előtt és után is megmérik, így mindenki a saját bőrén tapasztalhatja meg, hogy a mozgás maga az egészség.

Május 28-án negyedjére is útnak indul az országos Botra fel! kampány, melyet a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége (CEOSZ) indított el 2017-ben. A kezdeményezés fő célja az, hogy felhívja a figyelmet az egészségünket fenyegető, gyakran diagnosztizálatlan népbetegségekre – amilyen a diabétesz és a magas vérnyomás is –, illetve arra, milyen fontos szerepet játszik a hatékony terápiában a rendszeres testmozgás. Összesen 11 megye 24 városában, többek között a Budapesten, Gödöllőn, Győrben, Kaposváron, Nyíregyházán, Székesfehérváron, Veszprémben, Szegeden, Tatabányán, Gödöllőn vagy Szombathelyen (a teljes lista itt) vehetnek részt az érdeklődők a közös nordic walking élménysétán.

Szeretne még többet megtudni a cukorbetegségről? Ide kattintva további hasznos cikkeket talál

A mozgás gyógyszer, éljünk vele!

Május 28-án kicsiknek és nagyoknak, időseknek és fiataloknak is lehetőségük lesz kipróbálni a nordic walkingot országszerte, ezt pedig biztonságos és ellenőrzött körülmények között tehetik, hiszen a Botra fel! akció minden helyszínén szakképzett edzők segítenek a sétapálcák szakszerű használatában. A szervezők választása nem véletlenül esett a nordic walking-ra, hiszen egy hatékony, mégis kímélő és minden korosztály számára megfelelő mozgásformáról van szó.

Kevesen tudják, hogy eredetileg közel 100 éve, a finn sífutók számára fejlesztették ki, hogy a szezonon kívül is edzhessenek, az utóbbi években viszont egyre többen fedezik fel maguknak ezt a sportot. A nordikozáshoz csupán két speciálisan kialakított sétabotra van szükség, amelyek leveszik a terhet a térdről és az alsó testrész ízületeiről, így könnyebbnek érezzük magunkat, és gondtalanul élvezhetjük a teljes testet megmozgató sétát. A programon regisztrációval és anélkül is részt vehetnek a mozogni vágyók, a pontos helyszínek és időpontok pedig a Botra fel! hivatalos weboldalán találhatók meg.

Az alábbi helyszineken lehet csatlakozni a programhoz:

  • 2022.05.28. - Monor, Strázsa hegy Orbán szobor, 14:00
  • 2022.05.28. - Budapest, XVII. kerület 517 utca, 14:00
  • 2022.05.28. - Göd, Kiserdő, 14:00
  • 2022.05.28. - Gödöllő, Kastélypark, 10:00
  • 2022.05.28. - Gyál, Milleniumi park, 9:00
Forrás: EgészségKalauz