Ezeket látta már?

Onko-olimpia rákból gyógyult gyermekeknek

Harmadik alkalommal kerül Varsóban megrendezésre a rákból gyógyult gyermekek Onko-Olimpiája. Kilenc ország, Lengyelország, Ukrajna, Szlovákia, Csehország, Litvánia, Ausztria, Románia, Törökország és Magyarország versenyzői állnak rajthoz, hogy bebizonyítsák melyik ország csapata a legerősebb. A versenyben 6 és 18 év közötti rákbók gyógyult gyermekek mérhetik össze erejüket, kitartásukat (futás, távolugrás, súlylökés, labdadobás, labdarúgás, úszás és asztalitenisz sportágakban).

A felkészítésben Vincze Ottó, hazánk kiváló labdarúgója ajánlotta fel segítségét, aki vállalta az edzést és a gyerekek felkészítését. Varsóba, mint a csapat szövetségi kapitánya kíséri el a gyerekeket és megpróbálja győzelemre vinni a lelkes csapatot.

Az egészségügyi vizsgálatokhoz a hátteret az Országos Sportegészségügyi Intézet biztosítja. Az utazás előtti utolsó ellenőrző vizsgálat július 15-én 11 órakor lesz a Sportkórházban, ahova ellátogat Czene Attila sportért felelős államtitkár is.

A versenyzők és kísérőik a Ferihegy 2 A Terminálról indulnak Varsóba a MA 840 járatával július 16. péntek 07.20-kor (gyülekezés 05.20). Visszaérkezés Budapestre MA 845 járatával július 18. vasárnap 21.00-kor.

A versenyzőket az olimpiai eseményhez méltóan a nemzeti lobogó színeiben elkészített sportruházatban, címeres mezben utaztatja a Gyermekrák Alapítvány. A jól felkészített csapat és vezetőik bíznak abban, hogy az onko-olimpián induló rákból gyógyult gyermekek legalább olyan büszkén térnek haza, mint azok a versenyzők, akik az olimpián és a para-olimpián képviselték hazánkat.

Onko-olimpia rákból gyógyult gyermekeknek
Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához