Ezeket látta már?

Elege van a muslicákból? Itt van 3 módszer, amivel megszabadulhat tőlük

muslica

Nemcsak mi szeretjük a gyümölcsöket, hanem az apró, fekete, szárnyas rovarok, a muslicák is. Következzen néhány hatásos módszer ellenük!

Ugyan, a muslicák közvetlenül nincsenek rossz hatással az egészségünkre, nagyon idegesítőek lehetnek - főleg az ételek körül.

Almaecet

Az egyik legnépszerűbb muslicacsapdához almaecetet használhatunk: ennek édeskés illata magához vonzza a rovarokat. Öntsünk egy deci almaecetet egy nyitott edénybe (akár enyhén meg is melegíthetjük, így még intenzívebb lesz az illata), és keverjünk hozzá egy kiskanál mosogatószert. Feszítsünk az edény tetejére frissen tartó fóliát, azaz a folpackot, rögzítsük egy befőttes gumival, és egy fogpiszkáló segítségével szúrjunk néhány lyukat a fóliába.

Tegyük a csapdát a konyhapultra vagy az asztalra, oda, ahol a muslicák a legnagyobb számban tanyáznak. Ha „megtelt” a csapda döglött muslicákkal, egyszerűen öntsük ki, mossuk el az üveget, és újra használhatjuk is. Almaecet helyett használhatunk egyszerű háztartási ecetet, borecetet, balzsamecetet, vagy vörösbor és víz keverékét is.

Túlérett gyümölcsök

A muslicák rendkívül vonzónak tartják az érett (túlérett, esetleg már lassan meg is romló) gyümölcs szagát, nem csoda, ha ezek közelében találkozhatunk velük a legtöbbször. Ezt azonban kis is használhatjuk, vagyis a túlérett gyümölcsöket is felhasználhatjuk a csapdában.

Néhány darab túlérett gyümölcsöt tegyünk egy edény aljára, az edény tetejét fedjük le fóliával, szúrjuk ki a fóliát fogpiszkálóval, majd tegyük oda, ahol a legtöbb muslicát látjuk. Rövid időn belül megtelik az edény! Anélkül, hogy a fóliát levennénk róla, töltsük tele az edényt meleg, szappanos vagy mosogatószeres vízzel, hagyjuk állni tíz percig, majd öntsük ki a döglött állatokkal teli vizet.

A levendulát otthon is termeszthetjük - így gondozza!

Illóolajokkal a muslicák ellen

Bizonyos, erős illatú illóolajokkal távol lehet tartani a konyhánktól a muslicákat. Ezzel ugyan nem pusztítjuk el a már odagyűlt rovarokat, de megelőzésként mindenképpen érdemes kipróbálni. Keverjünk össze 4 deci meleg vizet 15 csepp citromfű, levendula, eukaliptusz vagy szegfűszeg illóolajjal egy spriccelős edényben, majd ezzel szórjuk be a konyhapultot vagy az asztalt.

Egy másik módszer szerint az illóolajat közvetlenül vattadarabkákra csepegtessük, és ezeket tegyük a konyhába. Az illóolajok a hangyákat, pókokat is távol tarthatják.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Mitől viszkethet a bőr? Ezek a betegségek állhatnak mögötte

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#allergia

Forrás: EgészségKalauz