Ezeket látta már?

Nem szenzáció - oxigéntorna!

2011.08.10. Módosítva: 2015.11.04.

Az oxigén és a víz együttes bevitele a szervezetbe jótékonyan segíti elő az immunrendszer támogatását, és csökkenti a szervezet oxigénhiányos állapotát.

A Kaqun víz ívó- és fürdőkúrán kívül, az oxigéntorna alkalmazásával segíthetjük elő állóképességünk, közérzetünk, legyengült testünk revitalizálását és kondicionálását.

Nem szenzáció - oxigéntorna!

A víz bevitele ugyan segíti a normál napi tevékenység során elégetett kalóriák számát, de a kor előrehaladtával a felesleges kalória-bevitel következtében kialakult súlyfelesleg megszüntetése már nehéz feladat.

A felnőtt szervezet anyagcseréje lelassul, víztartalma 60% körüli. Ez az állapot önmagában csak lassan tud szembenézni, és nehezen tudja ledolgozni a plusz kilók okozta súlyfelesleges állapotot.

Az ivókúrával kombinált oxigéntorna nehezebb fizikai megerőltetés nélkül segít azoknak, akik:

- idős- vagy fiatalkori túlsúlyban szenvednek

- ízületi panaszaik miatt korlátozottak mozgásukban

- magas vérnyomással élnek

- csontritkulásban szenvednek

- allergiás betegségben szenvednek

- depresszióban szenvednek

- külső izmaik deformáltak

- vagy céljuk a dohányzásmentes életvitel kialakítása.

A torna javítja a vér oxigénszállító kapacitását, így az agy vérellátását is. Aki folyamatos idő- és teljesítménykényszer alatt dolgozik, él, annak bizony törődnie kell saját szervezetének "karbantartásával", szellemi és fizikai erejének regenerálásával. A szervezet vészjelzéseit nem vesszük komolyan, s csak akkor gondolunk az egészségre, amikor már orvosi beavatkozás nélkül nem vagyunk képesek azt helyreállítani.

Mondjuk, hogy két végén égetjük a gyertyát, de valójában nem gondoljuk végig, hogy, mint autónknak, testünknek is szüksége van megfelelő "üzemanyagra", rendszeres "műszaki ellenőrzésre", a kenőanyagok és folyadékok cseréjére, feltöltésére, a motor tisztítására. Amennyiben az ellenőrzések, és a kialakult panaszok azonnali orvoslása még a fiatal korban rendszeres, akkor az időskori betegségek kialakulása is kisebb eséllyel fenyeget.

Az oxigéntorna során két gyakorlatot végzünk egy időben: légző- és izomgyakorlatot. A légző gyakorlat során átszellőztetjük a tüdőt, így a kilégzés után visszatartjuk a lélegzetünket, a vérünkben felhalmozódik a széndioxid, mely a szervezetünket aktiválja és a következő belégzés során az oxigén 100%-át hasznosítja.

Izom gyakorlatok során izometriás összehúzódás történik az izmokban - ilyenkor nincs mozgás, de ez sokkal több energiát igényel, mint a hagyományos mozgás. A hirtelen kilégzés után a feszítések következnek, majd 8-10 másodperces légzés visszatartás. Belégzésnél leginkább azokhoz az izomcsoportokhoz irányul az oxigéndús vér, amelyet korábban megterheltünk. A szív és tüdő mozgás közbeni működése szintén lényeges.

Miért jó az oxigéntorna?

- energiát ad

- erősíti az immunrendszert

- fokozza az anyagcsere folyamatokat

- javítja a vérkeringést

- normalizálja a vérnyomást

- javítja a koncentráció képességet

- fokozza a szervezet és az agy oxigén ellátását

- elégeti a zsírt, csökkenti a térfogatot

- fejleszti a belső izmok rugalmasságát

- megfiatalít, ránctalanít

és nem kell hozzá diétázni...

Forrás: Napidoktor