Ezeket látta már?

Csodás történetek: Ők lettek a Jószolgálat-díj idei önkéntesei

GettyImages-kéz, segítő kéz, összefogás, önkéntesség

Az idei Jószolgálati-díj önkéntes kategóriájának jelöltjeire több, mint 17 ezer szavazat érkezett. Az év önkéntese és az év közössége mellett egyéni kategóriában is született nyertes, a közösség jutalma egymillió forint, az egyéni díjazottaké külön-külön félmillió forint.

Az év önkéntese: Molnár Imréné

Molnár Imréné 2002-ben kezdte segítő tevékenységét Pakson. Karácsony közeledtével magához hívta a város hajléktalanjait és szegényeit, hogy meleg étellel vendégelje meg őket. Az egyéni kezdeményezéshez sokan csatlakoztak, ebből született meg az Önzetlenül Segítők Paks Nonprofit Alapítvány. Az étel mellett ruhákat, tartós élelmiszert, bútort és háztartási gépeket is gyűjtenek és adnak tovább a rászorulóknak, akik már nemcsak Paks határain belülről jelentkeznek, hanem a környező településekről is.

Molnár Imréné Molnár Imréné Forrás: Jószolgálati-díj

Az év közössége: A kívánság

A Kívánság program egy miskolci eredetű kezdeményezés, amit azzal a céllal alapítottak, hogy segítséget nyújtson a hátrányos helyzetű gyerekeknek. Olyan álmokat váltanak valóra, amelyek egy-egy betegséggel küzdő vagy kifejezetten nehéz körülmények között élő gyermeknek segítenek átvészelni a legnehezebb időszakokat.

A Kívánság A Kívánság Forrás: Jószolgálati-díj

Beszélne telefonon egy orvossal? Kattintson IDE!

A különdíjas: Puskás Kata Szidónia

Puskás Kata Szidónia 2018 januárjában hozta létre a Bodor Tibor Kulturális Egyesületet, azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a látássérült emberekre, és szeretett volna minél több hangoskönyvet elérhetővé tenni számukra. Az indulás óta már több mint hatszáz kötetet készítettek el, amely a jelenlegi hangoskönyvtári állomány valamivel több mint tíz százalékát teszi ki. Kata rendszeresen szervez szemléletformáló vaksötét koncerteket is, és fontos számára a kulturális akadálymentesítés.

Puskás Kata Szidónia Puskás Kata Szidónia Forrás: Jószolgálati-díj

Forrás: Jószolgálati-díj

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához