Ezeket látta már?

Felnőttkori oltások: ezeket érdemes felvenni a vakcinainfós orvosok szerint

vakcina, oltás

A gyermekkori oltások is csak bizonyos ideig védenek, ezért a vakcinainfós orvosok összegyűjtötték a legfontosabb felnőttkori oltásokat.

Kedves Csoporttagok! Válaszainkban többször említettük már, de most külön posztban is ejtenénk pár szót a felnőttkori oltásokról.

A Covid-19 elleni vakcinák esetében hatalmas volt az értetlenkedés, hogy ezek miért védenek csak bizonyos ideig, ha egyszer minden más vakcina egész életünkre védettséget ad? Itt a rossz hír: a gyermekkori oltások is csak bizonyos ideig védenek!

A lent mellékelt ÁNTSZ ajánlásban minden információt megtalálnak részletesen is, minden oltásról külön partíció áll rendelkezésre, kinek, mikor, hogyan ajánlott az adott vakcina.

A felnőttkori oltások sajnos már fizetősek, ezeket a háziorvos tudja felírni és beadni, de az oltóanyag költsége a vevőt terheli. Külön kiemelnénk a gyermekkori HPV oltást, melyet a kampányoltás időszakában még ingyenesen lehet kérni, aki azonban később kap észbe, az a jelenlegi árak alapján körülbelül 150-160 ezer forintot kénytelen fizetni a teljes felnőttkori oltási sorozatért. Érdemes tehát előre gondolkodni, és a gyermekkori kampányoltások lehetőségével is élni. A HPV oltás egyébként FIÚKNAK IS AJÁNLOTT, elvégre a HPV a pénisz (nemszép), vastagbél (ez sem, ínyenceknek lásd gugli, Büschke-Löwenstein tumor, kalóriaszegény diéta közben nézegetni ideális lehet étvágycsökkentésre), gége daganatos betegségeiért is felelős lehet, nem csak a méhnyakrákért!

Ha kedvet kapott védettsége frissítéséhez, esetleg jól esne már egy kis citokin vihar a késő tavaszi melegben, ne habozzon!

Ajánlott oltások felnőttkorban Ajánlott oltások felnőttkorban Forrás: ÁNTSZ

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Kamu vagy nem kamu? Így buktathatja le a neten talált csodaszereket

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#orvos válaszol

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol