Ezeket látta már?

4 - Tej és tejtermékek

2009.01.01. Módosítva: 2015.11.04.

3. Tej és tejtermékek

4 - Tej és tejtermékek

- A tej és a tejtermékek csoportja igen értékes és fontos része az egészséges táplálkozásnak, fogyasszunk belőlük minden nap - 3-4 egységet*

*1 egység

tej, tejtermék: 1 pohár (2 dl) tej, tejes ital, joghurt, kefir, aludttej, 5 dkg félzsíros túró, 3 dkg sajt, 2 db ömlesztett (kocka) sajt

Mindennapi jó tanácsok

4 - Tej és tejtermékek
  • Naponta igyunk tejet – fél liter -, válasszunk minél gyakrabban savanyított tejterméket (aludttej, kefir, joghurt)
  • Fogyasszunk gyakrabban sovány, vagy félzsíros túrót
  • Együnk rendszeresen sovány sajtot

Együnk rendszeresen sovány sajtot

4. Húsok, húskészítmények, halak, tojás, szója

- A húsok és húskészítmények fontos szerepet töltenek be az egészséges táplálkozásban, együnk naponta húst, húskészítményt - 2-3 egységet*

*1 egység

hús, húskészítmény: 10 dkg sovány sertés, baromfi, marha, borjú (nyers súly), 5 dkg sovány felvágott, 4 dkg közepes zsírtartalmú felvágott

Mindennapi jó tanácsok

  • Együnk rendszeresen sovány húsokat, zsírszegényen elkészítve
  • Keressük a sovány felvágottakat

Keressük a sovány felvágottakat

- Az egészséges táplálkozás fontos eleme a hal, főként a tengeri hal, együnk halat hetente legalább egyszer – 1 egységet*

  • Fogyasszunk rendszeresen, hetenként legalább egyszer tengeri halat

*1 egység

hal: 15 dkg hal

4 - Tej és tejtermékek
4 - Tej és tejtermékek
4 - Tej és tejtermékek
4 - Tej és tejtermékek
4 - Tej és tejtermékek
Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához