Ezeket látta már?

Szponzorált tartalom

5+1 bevált tipp, amelyekkel megúszhatjuk a betegségeket

influenzajárvány, influenza, megelőzés, humicin, huminsav

Nyakunkon a téli betegségek időszaka: valószínűleg egyre többen köhögnek körülöttünk és az óvodából, iskolából is sok gyerek hiányzik. Mit tehetünk azért, hogy minél jobban csökkentsük a betegségek rizikóját? Következzen néhány igen egyszerű tipp!

Ügyeljünk a higiéniára

A szakemberek szerint is az egyik legjobb védekezési módszer a rendszeres, alapos kézmosás! Ne csak mosdóhasználat után vagy evés előtt mossunk kezet, hanem bármikor, amikor csak eszünkbe jut! Különösen fontos például azután kezet mosni, hogy olyan tárgyakhoz értünk hozzá, melyeket rajtuk kívül mások is használnak: ezek közé tartoznak például a közlekedési eszközök kapaszkodói vagy a bevásárlókocsik, kosarak. A gyerekeknek is tanítsuk meg a kézmosást!

HA MOST AKARJA KIPRÓBÁLNI A HUMINSAVAS KÉSZÍTMÉNYT -kattintson ide!

Előzzük meg a betegségek terjedését

Ha tüsszentünk, köhögünk, akkor tegyük ezt zsebkendőbe vagy a könyökhajlatunkba, az arcunkat eltakarva! A régi „szabály”, vagyis, hogy tegyük a szánk elé a kezünket, ha köhögünk, tüsszögünk, eléggé idejétmúlt, és a betegségek terjedését nemhogy nem előzi meg, inkább elősegíti. Hiszen a kezünkről könnyen az arcunkra, szánkba, vagy akár mások által is megérintett tárgyakra kerülhetnek a kórokozók.

Öltözködjünk melegen!

A skandináv országok lakói szerint nincs rossz idő, csak rossz ruházat – vagyis, akkor se gubózzunk be, ha éppen nem túl kellemes kint az időjárás! Legyünk sokat a szabadban, iktassunk be rövidebb sétákat még akkor is, ha hideg van. Szintén nagyon fontos, hogy szellőztessünk rendszeresen!

Jó vizsgázik az immunrendszered? Így kerüld el a betegségeket

Lefekvés előtti inhalálás

Ha úgy érezzük, kerülget minket a nátha, érdemes inhalálni, például lefekvés előtt. Melegítsünk fel sós, kamillateás vagy eukaliptuszolajos vizet, és törülközőt a fejünkre terítve lélegezzük be a gőzét. Ez segít fellazítani a letapadt váladékot, így attól könnyebb lesz megszabadulni.

A szoba párásítása

Párásítsunk a szobában, és ne fűtsük fel a lakást túlságosan! A túl meleg és a ritkább szellőztetés miatt általában szárazabb a levegő, ami az egyébként is beteg nyálkahártyát csak tovább irritálja. Így nemcsak könnyebben megbetegszünk, de nehezebben gyógyulunk is meg. A legegyszerűbb, legolcsóbb módszer: egy sós vízzel teli tálat tegyünk a fűtőtestre, máris sokat tettünk a páradúsabb levegőért.

Vitamindús étrend

Még jobban figyeljünk a változatos, vitamindús táplálkozásra, ne hanyagoljuk a gyümölcsöket, zöldségeket, csak mert kisebbnek tartjuk a választékot. Érdemes kísérletezni, például savanyított zöldségekkel, egzotikus gyümölcsökkel, vagy fagyasztott termékekkel, melyekben meglehetősen sok értékes tápanyagot találhatunk! De emellett szükségünk van az ásványi anyagok bevitelére is. Ezért kiemelten ajánljuk a Humicin Makro- és Mikroelemes készítményét ebben az időszakban, az immunrendszer megerősítése érdekében.

Kipróbálná? Válaszoljon egy gyors kérdésre és vegyen részt a sorsoláson, ahol 3 doboz Humicin Natúr huminsav-készítményt nyerhet - katt tovább a játékhoz!

Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl Forrás: egeszsegkalauz.hu
Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához