Ezeket látta már?

A legjobb ajándék: fogyás karácsonyra!

2011.12.03. Módosítva: 2015.11.04.

A finom karácsonyi falatok valószínűleg - a szerencsés alkatúakat kivéve - a legtöbbünkön meglátszanak. Nem gondolnánk, pedig ebben az időszakban is fogyhatunk: a karácsonyi nagybevásárlással és az ajándékvadászattal például több kalóriát égethetünk el, mint hinnénk.

Egy karácsonyi vásárlás, végiggyalogolva a plázákat és az utcákat, felér egy igazi túrával. A szakértők szerint ugyanis miközben ajándékokat keresgél, egy átlagos testsúlyú (68 kilós) ember három óra alatt akár 470- 500 kalóriát is elégethet.

A legjobb ajándék: fogyás karácsonyra!

Ez pedig jól jöhet, ha belegondolunk, hogy az ünnepek alatt hány ezer többletkalória vár ránk.

Persze, ha sportként fogjuk fel a vásárlást, akkor pár apró trükkel még fokozhatjuk is a hatékonyságát.

Robert Reames, a Gold's Gym Fitnesz Intézet szakértője szerint például azoknak, akik keveset sportolnak, egy ilyen "túra" akár állóképességi edzésnek is számíthat. "Ha például valaki elkísér bennünket, beiktathatunk gyalogos versenyszakaszokat is a távba. Aki először célba ér, az fizeti az ebédet" - javasolja az edző.

Ha a mozgólépcsők helyett - ahol van - a lépcsőt választjuk, szintén sportosabban telik a bevásárlás. Ráadásul, amikor már tele vagyunk bevásárlószatyrokkal, komoly súlyokat is cipelünk. "A sok szatyrot egyenletesen osszuk el a két kezünkben, hogy a vállakat egyenletes terhelés érje" - tanácsolta Reames.

Az utcák és a bevásárlóközpontok azonban ilyenkor tele vannak sütikkel és csábító falatokkal. Ahhoz, hogy a sportos vásárlókörutunk alkalmával ellenálljunk ezeknek, érdemes egy kiegyensúlyozott, tápláló reggelivel kezdenünk a napot: például tojásrántottával, zöldségekkel és néhány szelet teljes kiőrlésű pirítóssal.

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához