Szponzorált tartalom

Ezek a 10 legfontosabb ásványi anyag hiányának jelei

#ásványi anyag pótlás #Humicin #huminsav #vitaminhiány
2019.02.20. Módosítva: 2019.02.20.

Íme az életmentő lista, a tíz legfontosabb ásványi anyag hiányának jeleivel, röviden, tömören, csak a lényeg.

Az ásványi anyagok hiánya sok kellemetlen tünetet okozhat, ha ezeket észleljük magunkon, mindenképpen érdemes elgondolkozni azon, vajon elég tápanyag jut-e a szervezetünkbe! Lássuk a jellemző tüneteket.

Az ásványi anyag-, és vitaminhiány tünetei

Magnéziumhiány tünetei: izomgörcsök, izomremegés és izomrángás; állandó rosszkedv, hangulatzavarok, szorongás és koncentrációs zavarok; a fizikai és szellemi teljesítőképesség csökkenése, fáradékonyság, izomgyengeség; erős szívdobogás-érzés

Kalciumhiány tünetei: izomgörcs, izomrángás, idegvégződések túlérzékenysége, zsibbadás, bizsergő érzés, csontok és a fogak gyengülése nehezen gyógyuló törések, gyengeség, rossz tartás, fogérzékenység és fogszuvasodás.

Töltse fel ásványianyag-raktárait - így erősítse fel immunrendszerét tavaszra, kattintson!

Nátriumhiány tünetei: fejfájás, hányinger, koncentráció és a kognitív képességek romlása, egyensúlyérzék romlása, étvágytalanság, fáradtság, gyengeség, ingerlékenység, zavarodottság, eszméletvesztés vagy kóma.

Káliumhiány tünetei: folyamatos gyengeség, fáradtság, magas vérnyomás, lábgörcsök, szívritmuszavarok, szédülés, ájulás.

Foszforhiány tünetei: csontok, illetve a fogak állapotának romlása, a csontok gyengülése, a fogak érzékenyebbé válás a törésekre,fogszuvasodásra, foggyulladásra való nagyobb fogékonyság. Izom- és ízületi problémák, fájdalmak, izomgyengeség, kettős látás, ingerlékenység.

Vashiány tünetei: sápadtság; fáradékonyság, gyengeség, koncentrációs zavarok, a teljesítőképesség csökkenése; légszomj; fejfájás, szédülés; a hajszálak gyengesége, töredezése, hajhullás; bőrszárazság, bőrviszketés; a köröm töredezése, elgyengülése, deformálódása; hideg végtagok

Cinkhiány tünetei: étvágytalanság és fogyás (anélkül, hogy az étrendünket vagy a sportolási szokásainkat megváltoztattuk volna); gyakori fertőzések, memóriazavarok, koncentrálási nehézségek; az íz- és szagérzékelés csökkenése; hasmenés; bőrproblémák, pattanások, nehezen gyógyuló sebek

Rézhiány tünetei: gyengeség, fáradékonyság, sápadtság; az immunrendszer gyengesége (pl. gyakoribb betegeskedés és lassabb gyógyulás); memóriaproblémák, tanulási nehézségek; a mozgáskoordináció zavarai, botladozás; fokozott érzékenység a hidegre, őszülés.

Szelénhiány tünetei: teherbeesési nehézségek; izomgyengeség; fáradékonyság; hajhullás; az immunrendszer gyengesége; koncentrációs zavarok, hormonális zavarok (pajzsmirigy).

Krómhiány tünetei: a szénhidrát-anyagcsere zavarai, inzulinrezisztencia; farkaséhség, édességek utáni sóvárgás; fokozott fáradékonyság, kimerültség; lassabb, nehezebb sebgyógyulás

Nyerjen egy teljes huminsav-kúrát - söpörje ki a mérgező nehézfémeket a szervezetéből! A játékért kattintson tovább!

Ásványi anyagok pótlása: mivel, mikor, hogyan?

Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl Forrás: egeszsegkalauz.hu
Fizetett hirdetés Forrás: www.humicin.hu
Forrás: EgészségKalauz